Ponta: Le reprosez ministrilor ca suntem sclavii unui aparat birocatic din ministere

Vineri, 01 Martie 2013, ora 07:11
1910 citiri
Ponta: Le reprosez ministrilor ca suntem sclavii unui aparat birocatic din ministere
Foto: Antena 3

Premierul Victor Ponta a declarat joi ca le reproseaza membrilor Cabinetului sau, implicit ministrului Economiei, Varujan Vosganian, ca sunt sclavii unui aparat birocratic din ministere si nu a exclus posibilitatea unor demiteri, dupa aparitia in presa a unui proiect de ordonanta de urgenta privind concedieri colective la companii energetice, retras ulterior la cererea sefului Guvernului.

"Le reprosez tuturor ministrilor - si i-am reprosat si domnului Vosganian - ca suntem la doua luni si ceva de la preluarea mandatului in noul Guvern (...) si inca suntem sclavii - incepand cu mine - ca suntem sclavii unui aparat birocratic din ministere, care lucreaza foarte prost, care lucreaza foarte neprofesionist si ca ii sprijin sa faca din acele ministere nu niste aparate birocratice care intotdeauna spun 'nu' si eventual genereaza tot felul de neintelegeri, ci sa faca un sprijin pentru ministri", a afirmat Victor Ponta, la Romania TV.

El a precizat ca nu a scris Varujan Vosganian ordonanta in cauza, ci "niste oameni din minister".

Intrebat daca va fi cineva demis pentru aparitia proiectului de OUG in presa, Victor Ponta a raspuns: "Probabil ca in cadrul Ministerului Economiei"

"Sunt functionari de pe vremurile nu stiu caror guverne, unii sunt de douazeci de ani, altii de zece ani, altii de cinci, care s-au invatat ca 'cine nu munceste nu greseste' si cu cat spui mai des 'nu se poate', cu atat scapi de raspundere", a explicat prim-ministrul.

Premierul a spus ca va "tine biciul pe aparatul central" atat cat poate si si-a exprimat speranta ca situatia se va imbunatati.

Ponta il cearta public pe Vosganian: Proiectul cu disponibilizarile nu are aprobarea Guvernului (Video)

Ponta: In Guvern nu a fost prezentata o strategie de concediere la companiile de stat

Prim-ministrul Victor Ponta i-a cerut joi ministrului Economiei, Varujan Vosganian, sa retraga de pe site-ul ministerului proiectul in care se prevede inceperea concedierilor in companiile de stat.

Anterior, premierul a declarat, miercuri, ca in Guvern nu a fost prezentata o strategie de concediere de angajati din companii din sectorul energetic, adaugand insa ca acestea trebuie restructurate astfel incat sa nu creeze pierderi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
#Victor Ponta Varujan Vosganian, #Ponta demiteri Ministerul Economiei, #Ponta ordonanta angajati Vosganian, #Vosganian ordonanta concendieri, #Ponta ordonanta concedieri , #premier