Ponta: Lucram cu spitalele ca pompierii, arde situatia si venim repede cu apa

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 14:18
1994 citiri
Ponta: Lucram cu spitalele ca pompierii, arde situatia si venim repede cu apa

Premierul Ponta a cerut ministerelor Sanatatii si Finantelor sa se asigure ca finantarea spitalelor va fi previzionata corect si mult mai realist in bugetul pe anul viitor decat in cel din 2012, astfel incat autoritatile sa nu mai fie obligate sa intervina in ultimul moment in ajutorul spitalelor.

"E un sistem de lucru de tip 'pompier', incepe sa arda situatia la un spital si venim repede cu o cisterna cu apa. Umblam cu masina de pompieri sau cu SMURD-ul ca sa intram doar in situatii de urgenta", a spus Ponta, in sedinta de miercuri a Guvernului.

Ministerul Sanatatii si CNAS analizeaza in prezent situatia fiecarui spital in parte, urmare a ordonantei care permite noi angajamente bugetare doar dupa plata datoriilor, analiza luand in calcul numarul de internari efectiv realizate pana in octombrie si estimarea de cazuri pana la finele anului.

In urma acestei analize, casele de asigurari de sanatate vor incheia contracte suplimentare pentru asigurarea sumelor necesare decontarii serviciilor medicale spitalicesti.

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat, vineri, ca ordonanta de urgenta care prevede ca ordonatorii de credite pot face noi angajamente legale, in limita prevederilor bugetare aprobate, numai dupa plata datoriilor, va fi analizata de minister, dupa ce spitalele au anuntat blocarea activitatii, deficitul in sistem fiind de 700 de milioane de lei.

Guvernul a emis, in 1 septembrie, Ordonanta de urgenta nr. 47 pentru modificarea si completarea unor acte normative si reglementarea unor masuri fiscal-bugetare, publicata in Monitorul Oficial la 6 septembrie, care prevede ca "ordonatorii de credite pot face noi angajamente legale, in limita prevederilor bugetare aprobate, numai dupa stingerea platilor restante inregistrate la finele anului anterior, respectiv a arieratelor din executia anului curent, cu exceptia celor provenite din neacordarea sumelor cuvenite conform contractelor de finantare a proiectelor derulate prin programe nationale".

Ordonanta vizeaza si spitalele, care oricum au datorii mari, deficitul bugetar din sistemul sanitar, anuntat de premierul Victor Ponta, fiind de de 700 de milioane de lei in functionarea spitalelor, situatie care pune unitatile sanitare in situatia de a fi inchise, dupa cum spun managerii de spitale.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Ponta spitale finantare pompieri, #Ponta premier spitale buget, #Ponta spitale Arafat buget , #premier
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Da puiutule, unde nu este cap vai de picioare! Confunzi prevedere