Ponta: Lui Basescu i-a intrat in sange sa dea ordine procurorilor (Video)

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 14:43
3176 citiri
Ponta: Lui Basescu i-a intrat in sange sa dea ordine procurorilor (Video)

Premierul Victor Ponta a declarat luni, la iesirea de la slujba de Sfanta Parascheva, ca lui Traian Basescu "i-a intrat in sange sa dea ordine procurorilor".

Declaratia premierului vine ca reactie la comunicatul transmis, duminica, de presedintia Romania, in care se arata ca functionarii statului roman nu ar trebui sa se teama de justitie, in cazul in care s-ar intampla ca Traian Basescu sa dea ordin sa fie anchetati de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

"Mi se pare absolut anormal si de criticat ca presedintele tarii da tot timpul indicatii procurorilor. Ultima data le-a dat indicatii ca nu stiu ce sa faca procurorii la CFR. Eu sunt convins ca procurorii stiu sa faca de capul lor, fara sa le spuna domnul Basescu.

In rest, ca inca a ramas cu acest obicei de a ada ordine procurorilor, denota faptul ca inca nu intelege ce se-ntampla in Romania. Probabil ca si de la anul, dupa decembrie, tot o sa zica ca-i presedinte si o sa dea ordine. I-a intrat in sange asta, sa dea ordine procurorilor si cred ca-i un lucru foarte rau", a spus premierul, luni, la iesirea de la slujba de praznuire a sfintei ocrotitoare a Moldovei.

De asemenea, premierul Victor Ponta a declarat luni, la iesirea de la slujba de Sfanta Parascheva, ca nu considera ca ziua de astazi este decisiva pentru privatizarea CFR Marfa, dar sustine ca daca aceasta va esua, Guvernul USL va fi cel care si-o va asuma "in fata presei basiste".

"Ministerul Transporturilor o sa va anunte. Eu imi aduc aminte ca foarte multi jurnalisti basisti tipau ca sa nu dam CFR-ul, ca-i o catastrofa dca dam CFR-ul. Domnul presedinte nu putea sa doarma bine in august ca dam CFR-ul. Acuma daca nu-l dam, e o mare catastrofa, deci e exact ca-n bancurile 'cu basca, fara basca'. Dumneavoastra ce ziceti? Sa-l dam sau sa nu-l dam?", a spus premierul, luni, la iesirea de la slujba.

Intrebat de jurnalisti cine isi va asuma un eventual esec al privatizarii CFR Marfa, Ponta a spus catre jurnalisti: "Cine vreti dumneavoastra. La B1 o sa-si asume Guvernul USL".

Zi decisiva pentru privatizarea CFR Marfa: Gruia Stoica mai are de platit 172 milioane de euro (Video)

"Nu cunosc nici contractul in detaliu, nu e treaba mea ca prim-ministru, nici macar a ministrului. E vorba de consultant si de comisia de privatizare. Sunt convins ca nu e nimic de ascuns. De altfel, dumneavoastra stiti foarte bine toate conditiile", a spus prim-ministrul, atunci cand a fost intrebat despre desecretizarea contractului de privatizare a companiei.

Victor Ponta a vorbit si despre gropile recent aparute pe podul de la Calafat, care leaga Romania de Bulgaria si a spus ca el nu este de vina pentru toate gropile care apar.

"Eh, asta mi s-a parut cea mai haioasa stire. Stiti ca podul de la Calafat e facut de bulgari, noi am facut doar partea de infrastructura dinspre Romania. In rest, eu sunt de vina ca a aparut vreo groapa in partea bulgareasca. Nu stiu, dar mi se pare atat de stupid... S-ar putea sa apara o groapa si in Germania sau in Spania. Credeti ca tot eu sunt de vina? Podul este construit 85% de catre bulgari, din banii lor. De aceea, in societate noi avem doar 15%.

Noi am facut doar partea de infrastructura pe zona romaneasca. Nu stiu ce groapa, cum, cine a gasit-o... Exista garantie pentru toate lucrarile, dar nu a fost un proiect al Guvernului Romaniei. De altfel, constructia a inceput in 2000. Sa incepem sa plangem ca nu stiu ce nu au facut bulgarii bine? Eu cred ca podu-i foarte bun si ca ne ajuta foarte mult. In rest, ca apare o groapa, Digi 24 Bulgaria o sa critice Guvernul bulgar", a mai aratat premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Victor Ponta CFR Marfa, #privatizare CFR jurnalisti basisti, #Ponta privatizare CFR , #premier