Ponta: Ma deranjeaza ca nu facem proiecte mari de teama drobului de sare

Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 07:57
2390 citiri
Ponta: Ma deranjeaza ca nu facem proiecte mari de teama drobului de sare

Victor Ponta a declarat, duminica seara, ca nu ar fi deranjat daca proiectul privind Rosia Montana ar fi respins in Parlament, dar l-ar supara faptul ca "in Romania nu se fac proiecte mari de frica drobului de sare".

"Rosia Montana este o alta problema. Este un proiect care sta prin diverse sertare ale guvernelor de vreo 14 ani. Eu am facut o chestie pe care n-a mai facut-o nimeni. Am luat proiectul si l-am pus pe masa. Moment in care s-au vazut multe lucruri.

Cateva dezinformari s-au spulberat. Cateva detalii s-au lamurit. S-au vazut si lucruri politice. Recunosc ca m-a afectat lipsa de solidaritate a lui Crin. A fost un subiect pe care l-am dezbatut", a declarat seful Guvernului, la Antena 3.

Ponta a mai spus ca nu-l deranjeaza ca proiectul va fi respins in Parlament, dar vede o problema in faptul ca proiecte mari sunt respise in Romania.

"Am vazut cum s-a incercat deturnarea acestor proteste. Nu ma deranjeaza ideea ca proiectul va fi respins, ma deranjeaza ca in Romania nu facem proiecte mari de teama drobului de sare", a mai spus Ponta.

Antonescu: Proiectul Rosia Montana nu se va adopta. SI PSD ar putea vota impotriva

Comisia parlamentara speciala pentru Rosia Montana se va reuni, luni seara, pentru a da votul final asupra proiectului de lege venit de la Guvern, in conditiile in care termenul fixat de Birourile permanente ale celor doua Camere pentru elaborarea raportului a expirat duminica.

Conducerea USL se va reuni, luni dimineata, iar tema votului final pe care Comisia pentru Rosia Montana trebuie sa il dea in ceea ce priveste proiectul de lege al Guvernului figureaza printre punctele principale de pe ordinea de zi.

Votul final in Comisia parlamentara va fi dat, asadar, in functie de decizia politica luata luni dimineata la nivelul conducerii USL.

Citeste si:
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...