Ponta: Mi-ar placea sa vad un Mercedes made in Romania

Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 16:21
2097 citiri
Ponta: Mi-ar placea sa vad un Mercedes made in Romania

Premierul Victor Ponta, aflat la inaugurarea unei noi linii de productie la uzina Daimler din Sebes, a salutat investitia germanilor in tara noastra si a apreciat ca poate deveni o carte de vizita pentru viitorii antreprenori care doresc sa isi deschida afaceri in tara noastra.

La inceputul discursului, el a multumit tuturor celor care au fost implicati in proiect, adaugand ca Guvernul pe care il conduce a facut tot posibilul sa acorde ajutorul de stat acestei fabrici, "care se va intoarce in bugetul Romaniei prin beneficiul acordat de crearea locurilor de munca si prin impozitele si taxele care se platesc, nu e un cadou, ci o participare a statului care ne va aduce beneficii", a apreciat Ponta.

De asemenea, el a identificat problema cu care se confrunta toti liderii politici europeni - crearea locurilor de munca.

"Ma gandesc la cele 500 de familii care vor avea un venit sigur si stabil in urma acestei investitii", a subliniat Ponta.

Cand va fi inaugurata fabrica Daimler din Sebes

Premierul a sustinut ca, in urma vizitei la fabrica Daimler din Germania, a sperat ca va vedea acelasi standard de munca si de calitate si in cazul unitatii din Romania. Mai mult, el a spus ca invatamantul dual se dezvolta din nou in tara noastra, astfel ca fabricile vor avea parte de forta de munca tanara si calificata.

In plus, el a anuntat ca a semnat proiecte "care vor ajuta 5.700 de tineri romani care raman in tara pentru dezvoltarea cercetarii si cresterea calitatii industriale".

Prim-ministrul a dat asigurari ca va exista o autostrada pana in 2015 ce va lega Sebes de granita cu Ungaria si a sperat ca aeroporturile din Sibiu si Timisoara sa devina "aeroporturi Schengen".

"Infrastructura inseamna un avantaj competitiv pentru orice investitie. La fel, reducerea CAS inseamna pentru orice business-plan capacitatea de a-si gandi in viitor o rationalizare a resurselor si a cheltuielilor de personal. Romania a devenit o tara competitiva, care a trecut prin momentele cele mai grele si poate sa isi foloseasca adevaratul potential. Proiectul pe care il pornim la Sebes e o carte de vizita penru a arata ca in Romania se pot face investitii serioase, de viitor, care creeaza locuri de munca", a mai transmis premierul.

Mai mult, el spera ca fabrica sa scoata cat mai curand si un autoturism marca Mercedes "made in Romania".

Ce afaceri are Daimler in tara noastra

Star Transmission, divizia grupului german Daimler, va demara la Sebes productia cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj si cu 9 trepte de viteza, alaturi de cutiile cu 7 trepte tot automate si cea cu 5 trepte. Transmisia cu 9 trepte va echipa cele mai scumpe modele Mercedes-Benz precum limuzinele E si S-Klasse.

Noua unitate va fi operationala in totalitate peste trei ani. Societatea care se ocupa de lucrare a primit un ajutor de la stat in valoare de peste 37 de milioane de euro, iar investitia totala se ridica la aproape 240 de milioane de euro si va crea 500 de locuri de munca. Daimler mai are o fabrica in Romania si la Cugir.

Citeste si:
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a făcut duminică, 5 decembrie, un apel la populație să respecte măsurile de bază pentru a preveni răspândirea...