Ponta, militarilor romani din Kosovo: Vorbele de lauda pentru dumneavoastra le primim noi, sefii

Sambata, 08 Noiembrie 2014, ora 20:15
2979 citiri
Ponta, militarilor romani din Kosovo: Vorbele de lauda pentru dumneavoastra le primim noi, sefii

Premierul Victor Ponta s-a intalnit sambata cu militarii romani care participa la misiunea de mentinere a pacii in regiunea Kosovo, subliniind, cu acest prilej, ca a tinut sa le transmita personal ca activitatea lor este foarte apreciata de ceilalti membri NATO.

"Toate vorbele de lauda pentru dumneavoastra de obicei le primim noi, sefii, stiti ca asa este, comandantii americani, italieni, ne spun noua ce buni sunteti dumneavoastra si eu cred ca este corect sa va transmit acest lucru direct. (...)

Va multumim tuturor pentru faptul ca va faceti datoria, ca indepliniti misiunile in afara tarii, iar asta este un mare avantaj si pentru Romania, pentru ca si colegii, camarazii dumneavoastra care sunt in Afganistan, si dumneavoastra, si toti cei din tara de fapt, asigurati faptul ca Romania este un partener serios in cadrul NATO, ca militarii nostri, acolo unde este nevoie de ei, isi fac foarte bine datoria", le-a spus Victor Ponta militarilor romani aflati in misiune.

Prim-ministrul a precizat ca participarea Romaniei la aceasta misiune este un lucru bun deoarece tara noastra poate astfel sa joace un rol important in pastrarea pacii si a dialogului in regiune.

"Noi, sunt convins ca nu suntem vazuti ca inamici nici de catre kosovarii albanezi, nici de cei sarbi, pentru ca stiu foarte bine ca nu am fost niciodata inamicii sau dusmanii lor in vreun fel, ori asta ne face cu atat mai mult mai credibili, pentru ca noi vrem sa fie pace si vrem sa fie dialog si ne dorim cat mai curand sa nu mai fie nevoie de forte de pastrare a pacii, dar probabil ca va mai dura putin acest lucru", a afirmat Victor Ponta, intr-o interventie telefonica la postul B1 TV.

Seful Executivului, care s-a aflat in aceasta vizita alaturi de ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, le-a dat asigurari militarilor romani aflati in teatrul de operatiuni ca vor fi luate toate masurile necesare pentru ca misiunea sa se deruleze in cele mai bune conditii. De asemenea, a spus premierul Victor Ponta, si pentru militarii aflati acasa se va face tot ce este posibil ca ei sa beneficieze de conditii asemanatoare colegilor lor din tarile occidentale.

Romania participa in prezent la misiunea KFOR cu 68 de militari, la care se adauga 128 de militari ca rezerva strategica. Premierul Victor Ponta a avut sambata o intalnire atat cu militarii romani, cat si cu comandantii misiunii NATO.

Citeste si:
Nicușor Dan, despre studiul privind ciorile din Cișmigiu: „Unii umblă cu cioara vopsită. Este un proiect decis de cetățeni pe baza unui concurs”
Nicușor Dan, despre studiul privind ciorile din Cișmigiu: „Unii umblă cu cioara vopsită. Este un proiect decis de cetățeni pe baza unui concurs”
Primarul Capitalei Nicușor Dan a venit vineri, 28 ianuarie, cu o explicație după ce în presă a apărut informația că primăria ar fi pregătit un milion de lei pentru un studiu de...
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...