Ponta: Morar incearca sa conduca o greva a procurorilor din DNA

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 21:30
3668 citiri
Ponta: Morar incearca sa conduca o greva a procurorilor din DNA

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, ca Daniel Morar "incearca sa conduca o greva" la DNA si ca el l-a indemnat pe Calin Nistor, seful interimar al DNA, sa nu accepte propunerea pentru functia de adjunct.

"Domnul Morar se plangea ca nu vreau sa propun oameni din DNA. Eu am facut propuneri din DNA. Pe domnul Nistor am vrut sa-l propun pentru functia de adjunct al DNA, insa domnul Morar, care a afirmat cu mare sinceritate ca are un control total pe procurori, nu cred ca le permite sa accepte asemenea propuneri.

Eu sper ca domnul Nistor nu ma va refuza pana la urma, dar deocamdata nu a dat un raspuns pozitiv. Am avut discutii si o sa am in continuare, dar pentru moment domnul Morar incearca sa conduca o greva a procurorilor din DNA ca daca nu e domnia sa sef sa nu fie nimeni", a declarat prim-ministrul, la Romania TV.

Pe de alta parte, premierul a recunoscut, tot joi seara, ca a purtat o singura discutie cu presedintele Traian Basescu, inainte sa preia functia de ministru interimar al Justitiei, tema fiind procedura de numire a procurorilor.

"Pentru mine un singur lucru a contat. Am avut o discutie despre care am spus si in public si lui Crin Antonescu, inainte de a asuma functia de ministru interimar, referitor la procedura: daca mergem pe cea incercata de doamna Moniva Pivniceru sau cea legala, prin care ministrul propune, CSM aproba si presedintele numeste. Asta a fost singura discutie si singurul acord", a declarat Ponta, la Antena 3.

Prim-ministrul a subliniat faptul ca situatia procurorilor era blocata de un an de zile si, potrivit spuselor sale, ar fi urmat sa ramana blocata, din cauza "intereselor domnului Morar si doamnei Macovei".

Traian Basescu: Cine face desemnarile si numirile sa-si asume raspunderea

"Ba nu era buna legea, ba nu aveam procedura, ba ca nu poate sa fie sef decat de la DNA, dar cand propun pe cineva de la DNA, domnul Morar nu-l lasa. Mi-am asumat sa sparg acest monopol. Sunt legitime o mare parte din criticile colegilor mei, dar nu o sa ma obosesc sa le explic ceea ce am avut eu in minte", a precizat Ponta.

Acesta a adaugat ca importanta este deblocarea ministerului public, iar rezultatul propunerilor sale reprezinta stabilitate pe un termen de trei ani, cat dureaza mandatul unui procuror.

Referitor la Daniel Morar, premierul a opinat ca acesta este "vinovatul principal si autorul actiunilor de persecutie politica a celor care au votat la referendum".

"Este cel care blocheaza orice fel de incercare de a avea conduceri la parchete. Si consider ca propunerea doamnei Kovesi in cea de sef de DNA a distrus intr-o singura zi o propaganda de un an de zile a acelorasi Macovei si Morar, care spunea ca USL vine la putere sa-i apere pe Voiculescu si altii", a conchis premierul.

#Victor Ponta propuneri procurori, #Victor Ponta discutie Traian Basescu , #premier