Ponta: Motiunea de cenzura ar putea fi un lucru folositor

Luni, 04 Mai 2015, ora 13:58
2313 citiri
Ponta: Motiunea de cenzura ar putea fi un lucru folositor
Foto: Ziare.com

Motiunea de cenzura ar putea fi un lucru intr-adevar folositor daca se vor dezbate teme importante, a afirmat prim-ministrul Victor Ponta, subliniind insa ca, daca acest demers va fi doar un sir de insulte si de acuzatii, nu va raspunde la ele.

In opinia sa, in acest moment nu exista o opozitie in Romania, adica o alternativa la Guvernul actual.

"O motiune de cenzura este intotdeauna un lucru serios sau ar trebui sa fie, este instrumentul principal al Opozitiei, se depune o data intr-o sesiune parlamentara si cu siguranta ca si in aceasta sesiune, chiar daca s-a anuntat in februarie, dupa aceea in martie, in aprilie, in mai, pana la sfarsitul lui iunie o vor depune.

Bazandu-ma pe ceea ce s-a intamplat si se intampla practic in fiecare saptamana si la voturile si din Camera Deputatilor si din Senat, majoritatea care sustine actualul Guvern este o majoritate stabila, asa incat cred ca motiunea de cenzura ar putea fi un lucru intr-adevar folositor daca se vor dezbate niste teme importante", a precizat premierul intr-un interviu acordat Agerpres.

Ponta: In 2012, plecam sa joc baschet, dar m-a sunat Basescu pentru guvernare. Crin a zis "Aoleu!"

Ponta a sarbatorit caderea guvernului MRU: USL a promis, ne-am tinut de cuvant - presedinte PNL, premier PSD

Potrivit premierului, in prezent, nu exista opozitie in sensul de alternativa la actualul Executiv.

"Realitatea este urmatoarea: in acest moment, si o spun cu toata raspunderea si nu stiu daca se supara sau nu colegii mei, nu exista opozitie. Prin opozitie eu inteleg o alternativa. Exista opozitie in sensul ca cineva ne cearta tot timpul, dar nu exista o alternativa. Exista, e bun sau e rau, Guvernul Ponta, in partea cealalta nu exista nimic. Deci, care sunt lucrurile pentru care alternativa militeaza?

Ce vreti voi sa faceti cu Constitutia? Nu mai vreti sa o modificam! Ce vreti sa faceti cu TVA-ul? Nu mai vrem sa-l reducem daca l-ati redus voi, daca nu-l reduceati voiam noi! Adica, asta e, de fapt, situatia politica actuala si de asta la motiune imi e teama ca n-o sa vorbim, pentru ca nu exista o alternativa la Guvernul actual, mi-e teama ca o sa fie asa, un sir lung de scandaluri tipice anilor trecuti, la care eu nu o sa raspund", a mai spus Victor Ponta.

Citește și:
Cum vede Nicolae Ciucă amenințările Rusiei privind un atac nuclear: ”Decizia nu aparține unui singur om”
Cum vede Nicolae Ciucă amenințările Rusiei privind un atac nuclear: ”Decizia nu aparține unui singur om”
Premierul Nicolae Ciucă a vorbit miercuri, 28 septembrie, despre amenințările Rusiei privind folosirea armelor nucleare. Șeful guvernului a susținut că probabilitatea ca un astfel de lucru...
Încă un edil se opune majorării salariilor primarilor: ”Trebuie să fim mai chibzuiți cu banul public”
Încă un edil se opune majorării salariilor primarilor: ”Trebuie să fim mai chibzuiți cu banul public”
Primarul municipiului Arad, Călin Bibart, a anunţat, miercuri, că nu va aplica nicio mărire de salarii pentru el şi viceprimari, afirmând că "este o perioadă în care trebuie să fim mai...