Ponta: Ne dorim sa nu avem nevoie de militari, dar asa cum arata lumea s-ar putea sa avem

Duminica, 29 Iunie 2014, ora 15:28
3553 citiri
Ponta: Ne dorim sa nu avem nevoie de militari, dar asa cum arata lumea s-ar putea sa avem
Foto: Gov.ro

Prim-ministrul Victor Ponta a spus ca fiecare stat isi doreste sa nu aiba nevoie de militari, insa, "asa cum arata lumea acum, s-ar putea sa avem nevoie".

Premierul a declarat, duminica, la baza romaneasca din Kandahar, ca, odata cu retragerea trupelor Romaniei din Afganistan, din anul 2015 vor fi mai putine cheltuieli la Ministerul Apararii.

Militarii romani se retrag din Afganistan. Ponta, Dusa si Oprea, prezenti la ceremonii

"Banii pe care ii economisim sa-i folosim pentru mai buna pregatire si recompensare a militarilor romani", a afirmat Victor Ponta, adaugand ca astfel se economiseste "cam 30 la suta din bugetul Apararii".

"Fiecare stat isi doreste sa nu avem nevoie niciodata (de militari - n.red.), dar asa cum arata lumea acum, s-ar putea sa avem nevoie", a mai spus premierul.

Ponta, muncitorilor de la Craiova: Ne paste un razboi, vestea buna este ca veti avea comenzi

Acesta a precizat ca Romania are o prezenta militara insemnata in Afganistan deoarece este membru NATO, iar trupele romanesti din aceasta tara ii apara practic pe cei ramas acasa.

"Acum doi ani am fost in Zabul si, atata timp cat am avut militar roman langa mine, nu am avut nicio grija. E un sentiment de securitate", a mai declarat Victor Ponta.

La inceputul lunii mai, premierul spunea, intr-o vizita efectuata la Fabrica de Avioane din Craiova, in contextul crizei din Ucraina, ca, "desi ne paste un razboi", vestea buna pentru reprezentantii uzinei este ca vor avea comenzi.

Baza romaneasca din Afganistan, atacata cu rachete - Ponta, adapostit in buncar UPDATE

Baza romaneasca din Kandahar a fost atacata cu rachete, duminica, iar premierul Victor Ponta, aflat in vizita la militarii nostri, a fost adapostit intr-un buncar, alaturi de alti civili.

Potrivit televiziunilor de stiri, baza militara a Romaniei din Afganistan a fost atacata de rachete, in jurul pranzului, iar alarma a inceput sa sune, astfel ca toti civilii au fost urcati in masini blindate si dusi la adapost. Dupa cateva zeci de minute, alarma a incetat, iar oamenii au iesit din buncar.

Printre oficialii romani care au fost dusi la adapost se numara si vicepremierul Gabriel Oprea si ministrul Apararii, Mircea Dusa. De asemenea, si jurnalistii au fost dusi in buncar.

Ponta, despre atacul din Afganistan: Am crezut ca e o gluma. Hai la avion! Mai avem avion?

Toti s-au aflat duminica in Kandahar cu ocazia ceremoniei de incepere a retragerii trupelor romane din Afganistan, la 12 ani de cand primii militari din Romania au ajuns in aceasta tara. Nu mai putin de 25.000 de soldati a trimis Romania la actiunile NATO din Afganistan in cei 12 ani.

Cei aproape 2.000 de militari romani aflati in Afganistan se vor retrage treptat, in urmatoarele 12 luni. Ei au participat la aproximativ 1.900 de misiuni. Toate tarile care au militari in aceasta zona isi vor retrage trupele gradual. Aproape 3.400 de militari NATO au murit de cand organizatia si-a inceput misiunea in Afganistan.

Romanii nu vor parasi complet Afganistanul, tara noastra urmand sa contribuie cu 200 de oameni la misiunea Resolute Suport a NATO, de antrenament si instructaj al armatei din aceasta tara, care va incepe in anul 2015.

F.N.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Ponta militari, #Ponta militari romani Afganistan, #Ponta retragere militari Afganistan, #Ponta buget Aparare , #premier