Ponta, nemultumit de parteneriatul strategic cu SUA: Economic nu merge foarte bine. Facem un update

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 13:53
6318 citiri
Ponta, nemultumit de parteneriatul strategic cu SUA: Economic nu merge foarte bine. Facem un update
Foto: B1 Tv

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca vrea sa atraga mai multe investitii americane.

" (Adresandu-se ministrilor - n.red.) Vreau sa va rog pe toti, o sa facem in aceste zile un update la foaia de parcurs pe zona comerciala si, asa cum am stabilit cu Departamentul Comertului din Statele Unite, sa avem cat mai multe investitii nu doar din Europa, ci si din SUA, pentru ca parteneriatul nostru strategic cu America merge foarte bine pe zona politica si militara, dar nu merge bine pe zona economica", a sustinut premierul, la debutul sedintei de Guvern.

El si-a exprimat dorinta ca tot mai multe companii mari americane sa investeasca in tara noastra, din cat mai multe domenii, nu doar cele din sectorul energetic.

Declaratia vine la doar cateva ore dupa ce insarcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson, a purtat o scurta discutie cu Ponta la Palatul Victoria.

Tariceanu a discutat cu Ponta la Guvern. Dean Thomson, prezent la Palatul Victoria

Ce vor americanii

In noiembrie 2014, Dean Thompson a precizat ca Romania este o tara a oportunitatilor, insa, pentru a profita de aceste oportunitati, trebuie sa continue sa progreseze in domenii cheie.

El a laudat progresele in domenii precum restructurarea companiilor de stat si si-a exprimat speranta ca in 2015 vor fi noi progrese, odata cu colaborarea Romaniei cu institutii internationale cheie.

Thompson a aratat de ce investitiile sustenabile pe termen lung si reforma sunt esentiale pentru a continua progresul Romaniei. In conditiile in care populatia Romaniei imbatraneste, situatie ingrijoratoare "pentru ca forta de munca profesionista reprezinta unul dintre atuurile acestei tari", este imperativ ca Romania sa isi integreze eficient toti cetatenii in economia oficiala.

El a mai atras atentia atunci ca "a face lucrul potrivit la momentul potrivit este cea mai mare provocare pentru orice natiune". "Graba politica pe termen scurt nu trebuie sa submineze reformele pe termen lung", a explicat oficialul american.

Investitiile americane in Romania

SUA se afla pe locul 11 in topul investitiilor straine in Romania. la 31 decembrie 2014, cele 6.940 de societati cu participare americana au avut un capital social subscris de 3,531 miliarde de lei, adica 2,41% din total, arata datele Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC) consultate de Ziare.com.

Olanda se afla in continuare pe primul loc (aproape 22%), care e urmata de Austria (12%).

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Ponta investitii SUA, #Ponta parteneriat strategic SUA, #Romania investitii SUA, #Ponta americani investitii , #premier