Ponta, noiembrie 2011: Sa nu respecti deciziile CCR e dovada de iresponsabilitate (Video)

Joi, 28 Iunie 2012, ora 11:29
4323 citiri

Premierul Victor Ponta declara, in urma cu numai jumatate de an, ca nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale este o "dovada de iresponsabilitate", care va duce la anarhie in Romania.

In noiembrie 2011, invitat la emisiunea "Dupa 20 de ani", de la Pro TV, Victor Ponta l-a amenintat pe Traian Basescu cu suspendarea, pentru ca nu respecta hotararile Curtii Constitutionale. Presedintele declarase ca, "indiferent care este rezultatul la Curtea Constitutionala, bani nu exista", referitor la contestatia depusa de PSD in privinta inghetarii salariilor si a pensiilor.

"Un presedinte nu are voie sa spuna ce-i vine lui la gura sau prin cap in acel moment. Este o dovada de iresponsabilitate. Un presedinte al Romaniei, cand face o declaratie publica, trebuie sa inteleaga care este mesajul. Daca el transmite populatiei: 'Dom'le, Curtea Constitutionala sau instantele spun ceva, eu nu le respect', ce va intelege cetateanul? Ca nici el nu trebuie sa respecte nicio decizie a instantei.

Asta inseamna un stat anarhic. Nu poti sa fii presedinte daca esti iresponsabil", spunea Victor Ponta in urma cu sase luni.

Miercuri, premierul Victor Ponta a declarat ca nu va respecta decizia Curtii Constitutionale in privinta reprezentarii Romaniei la Consiliul European.

Ponta nu respecta decizia CCR: Maine merg la Bruxelles (Video)

"Decizia Curtii Constitutionale nu e o surpriza, in cadrul Curtii Constitutionale presedintele Traian Basescu a numit niste oameni care intotdeauna i-au indeplinit dorintele. Din pacate, acea majoritate care apartine din punct de vedere politic lui Traian Basescu nu a facut decat sa adauge la Constitutie, sa accepte ca presedintele Traian Basescu conduce toate institutiile acestei tari.

Vreau sa va anunt ca maine merg la Bruxelles, am in spate legitimitatea data nu de cinci judecatori, ci de Parlamentul Romaniei", a subliniat Victor Ponta.

Victor Ponta a plecat joi-dimineata la Bruxelles, insotit de ministrul Afacerilor Externe si de cel al Afacerilor Europene.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Victor Ponta Curtea Constitutionala, #Victor Ponta Consiliul European , #premier