Ponta, nou atac la Realitatea TV - le scrie lui Gorghiu si Blaga: Ii iertati daca ajungeti la guvernare?

Marti, 08 Septembrie 2015, ora 20:41
4743 citiri
Ponta, nou atac la Realitatea TV - le scrie lui Gorghiu si Blaga: Ii iertati daca ajungeti la guvernare?

Premierul Victor Ponta le scrie copresedintilor PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, spunand ca vrea sa le atraga atentia asupra societatii Realitatea Media care, potrivit acestuia, "eludeaza grav prevederile legale si obligatiile fiscale", dar care ar sustine ca are "protectia si sprijinul" PNL.

"Lupta impotriva evaziunii fiscale este (din punctul meu de vedere, dar si al interesului public) la fel de importanta ca si lupta impotriva coruptiei!

(...) Doresc, in acest context, sa va atrag atentia asupra unei societati comerciale care eludeaza grav prevederile legale si obligatiile fiscale - afirmand insa, in acelasi timp, ca se bucura de protectia si sprijinul Partidului National Liberal, pe care cu onoare il reprezentati", se arata in scrisoarea deschisa publicata de Victor Ponta pe contul sau de Facebook.

Ponta mentioneaza ca sunt patru ani de cand SC Realitatea Media SA a fost declarata in stare de insolventa si ca a acumulat datorii si in acest interval.

"La momentul declararii insolventei, datoriile catre Bugetul de stat consolidat erau in suma de 36,04 millioane RON. La 4 ani de la acel moment, respectiva societate nu doar ca nu a platit nimic din datorie, dar a acumulat in plus 56,59 milioane de RON (neplatind nimic din datoriile curente pe care orice alta firma sau persoana fizica le achita conform legii).

In total, datoriile actuale catre Bugetul de stat consolidat sunt azi de 92,63 milioane RON (peste 20 milioane Euro) si in fiecare zi se acumuleaza noi sume!", a sustinut premierul.

Ponta, despre Realitatea TV: Nu poti imparti tara intre fraierii de la Antena 3, B1, Romania TV si ceilalti

Ponta precizeaza ca ANAF a cerut in instanta falimentul societatii si a facut sesizare penala la Parchetul ICCJ.

"ANAF a intreprins toate masurile legale posibile (cerere faliment la Tribunalul Bucuresti Sectia a VII-a civila, sesizare penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sesizare CSM) insa toate acestea au ramas fara efect concret pana in prezent, fiind "in lucru" (ceea ce evident ca arata o disfunctionalitate in activitatea judecatorului sindic responsabil) ", a continuat el.

Ponta a sustinut ca, in aceasta perioada, reprezentantii SC Realitatea Media SA ar fi afirmat public ca se bucura de "protectia" PNL, deoarece sprijina activitatea acestui partid si critica activitatea Guvernului si a celorlalte formatiuni politice.

Gusa: Ponta vrea sa falimenteze Realitatea Tv - cearta pe Codul insolventei

"Avand in vedere situatia creata prin afirmatiile reprezentantilor societatii respective si prin sprijinul constant al partidului dvs. fata de activitatea acestora, va adresez public doua intrebari concrete:

1. Considerati ca SC 'Realitatea Media' SA trebuie sa plateasca cei 92,63 milioane RON (peste 20 milioane Euro) datorati la bugetul consolidat de stat, sume acumulate prin neplata timp de 4 ani a taxelor si impozitelor datorate? Da sau Nu (fara 'daca' si 'parca').

2. In cazul in care partidul dvs. va ajunge la guvernare, veti continua eforturile legale ale ANAF de recuperare a acestei sume uriase sau veti considera ca acestia trebuie 'iertati' ca un fel de recompensa pe care trebuie sa o acordati pentru sprijinul politic pe care partidul dvs. il primeste in aceasta perioada? Da sau Nu?", le scrie Ponta liderilor PNL.

Ponta le cere lui Gorghiu si Blaga sa raspunda la aceste intrebari "in mod responsabil si nu politicianist".

Citeste si:
Laura Vicol, despre acuzațiile că apără interlopii: ”DNA trebuie să existe, dar nu cu abuzuri pe care eu le-am scos la iveală”
Laura Vicol, despre acuzațiile că apără interlopii: ”DNA trebuie să existe, dar nu cu abuzuri pe care eu le-am scos la iveală”
Laura Vicol, noul președinte al Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, a răspuns joi, 2 decembrie, acuzațiilor făcute de liderul USR, Dacian Cioloș, conform cărora este ”avocata...
Previziunile ministrului de Finanțe despre PNRR, infirmate în câteva luni. Cristian Ghinea: ”Etapa cu gargară s-a terminat, puneți mâna la treabă”
Previziunile ministrului de Finanțe despre PNRR, infirmate în câteva luni. Cristian Ghinea: ”Etapa cu gargară s-a terminat, puneți mâna la treabă”
Declarațiile din vara acestui an ale actualului ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, referitoare la PNNR, au fost comparate de fostul ministru USR al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea,...