Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta: Nu am cerut convocarea de urgenta a CSAT, e o fortare a presedintelui

Vineri, 02 August 2013, ora 08:45
3326 citiri
Ponta: Nu am cerut convocarea de urgenta a CSAT, e o fortare a presedintelui
Foto: Gov.ro

Guvernul sustine ca nu a cerut convocarea "de urgenta" a CSAT, ci a solicitat presedintelui sa dispuna includerea pe ordinea de zi a proximei sedinte a Consiliului proiectul de HG privind privatizarea CFR Marfa.

Potrivit unui comunicat remis Ziare.com, Guvernul Romaniei a luat act de decizia presedintelui Traian Basescu, de a convoca Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, cu privire la hotararea de guvern pentru aprobarea vanzarii, catre GFR, a unui pachet de actiuni, reprezentand 51% din capitalul social al Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa CFR Marfa.

Guvernul considera ca discutarea in CSAT a subiectului nu trebuie sa aiba drept scop sau consecinta pasarea responsabilitatii intre institutiile statului, ci eventuala evidentiere a unor informatii noi, care pot pune la indoiala viabilitatea procesului de privatizare a CFR Marfa, sau care pot elimina dubiile ridicate in ultima perioada. Fara o astfel de clarificare, procesul de privatizare nu poate fi continua, se mai arata in comunicat.

Totodata, se mai precizeaza ca Executivul vede ca fiind o fortare decizia presedintelui de a convoca "de urgenta" CSAT, hotararile in cadrul Consiliului luandu-se cu unanimitate de voturi a celor prezenti, in conditiile indeplinirii cvorumului, ceea ce nu ar fi posibil in cazul participarii la sedinta a cuiva fara drept de vot, incheie comunicatul.

CFR Marfa, pe masa CSAT - Basescu a convocat sedinta pentru vineri

Presedintele Traian Basescu a decis convocarea de urgenta a CSAT vineri, la ora 11.00, in urma solicitarii depuse de Guvernul Romaniei, joi, la ora 17.05, informeaza Administratia Prezidentiala, mentionand ca in cazul in care premierul Victor Ponta "nu poate raspunde convocarii", este invitat, fara drept de vot, vicepremierul Gabriel Oprea.

CSAT a desecretizat Hotararea adoptata in data de 5 februarie 2013 cu privire la privatizarea CFR Marfa. Aceasta spune foarte clar ca modalitatea concreta si procedura de privatizare se afla in responsabilitatea Ministerului Transporturilor si a Guvernului Romaniei.

Decizia CSAT vine ca urmare a faptului ca miercuri a expirat termenul de cinci zile in care, conform caietului de sarcini, premierul Ponta, in calitate si de ministru interimar al Transporturilor, trebuia sa semneze contractul, alaturi de Gruia Stoica, patronul GFR, castigator al licitatiei.

CSAT a desecretizat hotararea privind privatizarea CFR Marfa - Responsabilitatea e a lui Ponta

Prim-ministrul Victor Ponta a plecat in concediu, astfel ca nu va participa la sedinta de vineri, atributiile sale fiind preluate, in aceasta perioada, de vicepremierul Gabriel Oprea.

"Sa-l convoace (CSAT - n.red.) domnul presedinte. De joi, am inlocuitor la conducerea Guvernului, care are dreptul de a ma reprezenta in totalitate, daca e ceva care apare intr-o ora, doua ore, domnul vicepremier Oprea are puteri depline", a declarat premierul.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Guvern raspuns CSAT CFR Marfa, #Victor Ponta sedinta CSAT, #Ponta raspuns CSAT Basescu , #premier
Comentarii
Poza VICTOR FA TE CA GUVERNEZI
VICTOR FA TE CA GUVERNEZI
rank 5
Mai bine era Vanghelie prim-ministru. Serios!!