Ponta: Nu am nimic sa ii reprosez lui Iohannis. Am stabilit o serie de norme de comunicare

Duminica, 15 Martie 2015, ora 22:24
2581 citiri
Ponta: Nu am nimic sa ii reprosez lui Iohannis. Am stabilit o serie de norme de comunicare
Foto: B1Tv

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica seara, ca nu are nimic sa ii reproseze presedintelui Klaus Iohannis, precizand ca au convenit o serie de norme de comunicare.

Primul ministru a spus ca aceste norme au fost inspirate si din experienta negativa cu Traian Bsescu, "care nu a respectat nicio regula si iesea la televizor dupa ce discutam si ma facea..."

"Faptul ca ne informam pe lucrurile importante, ca ne intalnim saptamanal, ca daca am de numit un ministru, il anunt inainte, nu afla din presa. A fost un mod de lucru stabilit din decembrie. Cu presedintele anterior, orice norma am stabilit a incalcat-o.

Sunt niste norme logice, inspirate si din experienta negativa cu dl Basescu, care nu respectat nicio regula si iesea la televizor dupa ce discutam si ma facea...Amandoi am spus campania a fost campanie, fiecare a avut de suferit, acum mergem mai departe si ne facem treaba. Deocamdata nu am absolut nimic de reprosat la adresa presedintelui Klaus Iohannis. Oricum nu as face-o in public", a spus Ponta la B1Tv.

Premierul a mai afirmaat ca este convins ca presedintele Iohannis il va consulta inainte sa faca o propunerea pentru conducerea Serviciului de Informatii Externe.

"Despre controlul serviciilor secrete, de cand sunt prim ministru, vicepresedinte al CSAT am avut ocazia sa vad ca sunt modernizate, foarte apreciate de partenerii straini, in special de americani. Nu a fost niciun caz sa spun ca nu si-au facut bine treaba. SIE si SRI chiar sunt servicii bune. (...) Cu siguranta dl Iohannis ma va consulta in privinta nominalizarii la SIE", a afirmat Ponta.

"In dimineata nominalizarii lui Hellvig, am fost la Palatul Cotroceni, am fost informat. Presedintele avea un credit si mi s-a parut normal daca si-a asumat aceasta responsabilitate sa nu blocam. Daca voi constata ca dl. Hellvig a facut ceva, cu siguranta voi reactiona", a adaugat acesta.

Pe de alta parte, premierul s-a aratat convins ca Guvernul va rezista pana in 2016, precizand ca exista sanse reale ca PSD sa faca si dupa aceasta data parte din Executiv.

"In ce priveste majoritatea parlamentara, eu cred ca ea va exista pana la alegerile din 2016, si la cum arata lucrurile, pare sa fie o majoritate din care PSD sa faca parte si dupa 2016", a afirmat Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta Klaus Iohannis, #Victor Ponta relatie Klaus Iohannis , #premier
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
"Ponta: Nu am nimic sa ii reprosez lui Iohannis." :)))))))))))))))))