Ponta nu e de acord cu ministrul Educatiei: Clasa pregatitoare ar trebui sa fie la gradinita

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 15:00
2511 citiri
Ponta nu e de acord cu ministrul Educatiei: Clasa pregatitoare ar trebui sa fie la gradinita

Premierul Victor Ponta a declarat luni, inainte de sedinta USL, ca nu este de acord cu ministru Educatiei, Remus Pricopie, care a declarat ca vrea pastrarea clasei pregatitoare la ciclul primar, asa cum a decis fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu.

"Mie mi se pare o greseala, l-am chemat pe ministrul Educatiei sa-mi explice. O sa am o discutie in aceasta dupa-amiaza, pentru ca eu cred ca aceasta clasa pregatitoare trebuie sa fie la gradinita", a spus Ponta.

Pricopie a afirmat duminica seara, la Romania TV, ca aceasta clasa pregatitoare ar putea ramane la scoli.

"Clasa pregatitoare face parte din ciclul primar. Ramane la scoala din punct de vedere metodologic. Pot fi si exceptii, asa cum au fost si anul trecut din punct de vedere al locului fizic unde se va desfasura. In 97% din cazuri clasa pregatitoare se desfasoara in scoli. Exista cazuri speciale cand nu au avut loc in scoli si ele functioneaza in continuare in gradinite", a spus Pricopie.

Primul guvern condus de Victor Ponta a anuntat chiar din prima zi de scoala ca aceasta clasa pregatitoare trebuie sa ramana obligatorie, insa ar urma sa fie mutata, cel mai probabil din 2013, inapoi la gradinita.

"Eu in continuare sustin ca harababura si dezastrul generat de fostul ministru Funeriu cu clasa pregatitoare reprezinta o harababura si o prostie si va sustin in continuare pentru a repune lucrurile in ordinea lor normala: clasa pregatitoare la gradinita.

La cinci ani jumate il trezesti (pe copil -n.red.) la 7 dimineata, il tii opt ore...asta numai supraoamenii de tip Funeriu sunt capabili, noi ceilalti, oamenii obisnuiti, nu avem asemenea pretentii, dorim sa avem grija de copii, nu sa ne batem joc de copii. Daca nu au reusit sa isi duca cele 50 milioane lei la firmele lor, cred ca nu mai au niciun interes in clasa pregatitoare", a spus Ponta, in septembrie 2012.

Finantarea spitalelor, decisa cu FMI

Pe de alta parte, legat de propunerea lui Eugen Nicolaescu, potrivit careia spitalele private sa nu mai fie finantate din bani publici, Ponta a subliniat ca trebuie gasita o solutie, dupa discutii si cu Fondul Monetar International.

"Vom lua o decizie politica. Erau lucruri anormale in privinta modului in care statul finanteaza sistemul privat. Cred ca cea mai buna explicatie a dat-o dl secretar de stat Arafat. Trebuie sa gasim o solutie, impreuna cu FMI. Toata lumea are dreptul la asistenta medicala in sistemul public", a spus seful Guvernului.

Arafat: Spitalele private din cateva judete primesc intre 6 si 17 % din banii pentru cele publice

Spitalele private nu vor mai primi bani de la bugetul de stat, a anuntat ministrul Sanatatii, adaugand ca o astfel de masura va aduce cu 10% mai multi bani pentru spitalele din sistemul public.

Citeste si:
Ludovic Orban, mesaj pentru tinerii liberali: „Membrii TNL prezenţi la congres nu se vor lăsa controlaţi. Mă aştept de la voi să fiţi liberi” VIDEO
Ludovic Orban, mesaj pentru tinerii liberali: „Membrii TNL prezenţi la congres nu se vor lăsa controlaţi. Mă aştept de la voi să fiţi liberi” VIDEO
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, 18 septembrie, la Şcoala de Vară a TNL din staţiunea Venus, că se aşteaptă ca tinerii liberali care vor fi prezenţi la congresul din...
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a testat sâmbătă, 18 septembrie, noul model Dacia Duster, varianta facelift produsă la Mioveni. Șeful statului a mărturisit că experienţa şofatului a fost...
Sursa: Ziare.com