Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta nu este de acord cu impartirea Romaniei in opt regiuni

Vineri, 16 August 2013, ora 13:35
4610 citiri
Ponta nu este de acord cu impartirea Romaniei in opt regiuni
Foto: B1Tv

Premierul Victor Ponta a anuntat, vineri, ca formula cu opt regiuni de dezvoltare nu este cea mai buna si ca este posibil ca numarul sa creasca.

"Formula cu opt regiuni de dezvoltare nu este cea mai buna, dar nu stiu sa va spun ca trebuie sa fie 10-12. Cele opt sunt mult prea mari pentru standardele europene. Probabil ca una dintre variante ar fi de 10-12, dar nu vreau sa intru in detalii ca apar gelozii locale si sa nu cumva sa ajungem sa facem 41 de judete", a declarat premierul.

Seful Guvernului a adaugat ca dupa ce vor fi stabilite regiunile, el considera ca important este ca Romania sa aiba o Curte de Apel pe regiune, unde sa se resolve 99% dintre procese.

"Problema nu e la Curtile de Apel. Problema e ca prea multe procese merg la Curtea Suprema", a adaugat el.

Ponta a precizat ca la Bucuresti trebuie sa ramana cat mai putine activitati.

"Cred foarte mult ca la Bucuresti trebuie sa ramana cat mai putin, reglementarea si controlul. Cat mai putine la Bucuresti si cat mai multe in teritoriu. Nu cred, si stiu ca poate se supara Nichita (Gheorghe Nichita, primar Iasi - n.red.), ca ideea de a concentra totul intr-un singur oras este buna. Facem 8 Bucuresti mai mici? Fiecare oras trebuie sa aiba o anumita capacitate", a adaugat el.

Directia Antifrauda, la Suceava

Tot vineri, Ponta a anuntat ca Directia Antifrauda din cadrul ANAF va avea sediul regional la Suceava.

"Suceava e un judet de granita, puternic din punct de vedere economic si am considerat ca sediul directiei sa fie aici. Nu stiu cum va arata in final harta regiunilor din Romania. E o decizie pe care nu pot sa iau doar eu.

Cred intr-o dezvoltare echilibrata. Cred ca Romania trebuie sa se dezvolte cat mai echilibrat posibil. Imi doresc ca directia antifrauda sa isi indeplineasca foarte bine sarcinile si sa avem rezultate serioase", a adaugat el.

Ponta, intampinat la Putna: Bine ai venit, Maria Ta! (Video)

Ponta s-a aflat in ultimele zile in Moldova, unde a vizitat manastirea Putna si Sanctuarul "Basilica Minor".

Acuzat ca ar fi facut campanie electorala, premierul a spus ca acest lucru este o traditie pentru familia sa si ca va merge in Moldova si cand nu va mai fi primar.

"Nu m-am aflat aici in scopuri electorale, chiar daca la Bucuresti e mai usor de prezentat cine pe unde a fost. Asa am fost in fiecare an si o sa vin si dupa ce nu o sa mai fiu prim ministru", a spus el.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ponta schimbari regionalizare, #ponta regionalizare romania, #impartire regiuni Romania , #premier