Ponta da de inteles ca a vorbit cu Iohannis despre un post de ministru

Joi, 09 August 2012, ora 11:14
3152 citiri
Ponta da de inteles ca a vorbit cu Iohannis despre un post de ministru
Foto: expressibian.com

Prim-ministrul Victor Ponta a recunoscut, joi, ca l-a dorit pe primarul Sibiului in fruntea unui minister al guvernului sau, fara sa spuna care, dar a precizat ca nu era vorba despre cel de Externe.

Intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul Ministerului Justitiei, premierul Ponta, care este si ministru interimar al Justitiei, a fost intrebat daca este adevarat ca i-a propus postul de ministru de Externe primarului sibian Klaus Iohannis. Victor Ponta a negat ca l-ar fi propus pe edil in locul lui Andrei Marga, la Externe, dar a lasat sa inteleaga ca i-ar fi oferit acestuia alt minister.

"Nu. Si am avut cu domnul Iohannis o discutie. Mi-as dori ca domnul Iohannis sa fie intr-o formula guvernamentala, dar niciodata nu am discutat despre Ministerul de Externe". "Despre un alt minister, atunci...?", a urmat intrebarea jurnalistei. "Atunci...", a raspuns Ponta, care a completat ca "in mod sigur, nu Ministerul de Externe", lasand sa se inteleaga ca i-a propus un alt minister lui Klaus Iohannis.

Iohannis spune ca Ponta i-a propus un post de ministru - premierul neaga (Video)

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat ca premierul Victor Ponta i-a propus, la inceputul acestei saptamani, un post de ministru. Conform informatiilor publicate de Turnul Sfatului, lui Iohannis i-ar fi fost propus fotoliul de ministru al Externelor.

Premierul Ponta a negat, insa, miercuri, ca i-ar fi propus primarului Sibiului sa preia vreun portofoliu in ministerul pe care il conduce.

"Nu i-am propus domnului Iohannis niciodata functia de ministru de Externe. E o minciuna, nu este adevarat. Si daca o aflati de la mine, o veti afla si de la domnul Iohannis. Nu am discutat niciodata cu domnul Iohannis sa fie ministru de Externe, nu si-a dorit asa ceva", a spus Ponta.

Victor Ponta si Klaus Iohannis s-au intalnit, luni, la Palatul Victoria, inainte ca premierul sa anunte remanierea Guvernului sau si noii ministri din Cabinet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Ponta propunere minister Johannis, #Ponta propus ministru Johannis, #Johannis ministru Guvern Ponta , #premier