Ponta: Nu ma aflu la Parlament, pentru ca preocuparea Guvernului nu e batalia politica

Joi, 05 Iulie 2012, ora 12:26
1752 citiri
Ponta: Nu ma aflu la Parlament, pentru ca preocuparea Guvernului nu e batalia politica

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat ca nu este prezent in Parlament, in timpul sesiunii extraordinare a parlamentarilor de joi, deoarece o batalie politica nu este preocuparea Guvernului.

"Nu ma aflu la Parlamentul Romaniei pentru o dezbatere politica, pentru ca simt ca in acest moment de batalie politica este esential sa pastram un echilibru economic", a precizat premierul, aflat la o intalnire cu reprezentanti ai mediului de afaceri, organizata la Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Totodata, premierul a precizat ca "zgomotul si caldura politica" par sa acopere "lucrurile de substanta", insa preocuparea Guvernului este pastrarea si crearea de locuri de munca.

"Nu v-am chemat aici doar sa facem o poza, Guvernul cu mediul de afaceri. Chiar daca zgomotul si caldura politica par sa acopere lucrurile de substanta, eu nu ma aflu in Parlament. Preocuparea numarul unu a Guvernului, in acest moment, nu este batalia politica, ci este cum sa facem sa va convingem sa pastrati locurile de munca actuale, cum sa va sprijinim sa creati locuri de munca", a afirmat Victor Ponta, la inceputul intalnirii cu oamenii de afaceri.

"Sunt un social-democrat al secolului XXI. Sunt absolut convins ca nu statul creeaza locuri de munca, ci mediul privat, in timp ce Guvernul, prin actiunile sale, va poate incuraja sau descuraja", a adaugat prim-ministrul. El a reaminitit ca nu a renuntat la ideea scaderii CAS la angajator, masura pe care intentioneaza sa o aplice de anul viitor.

"O vad ca o masura de a sprijini angajatorul sa creeze locuri de munca, sa treaca in mod legal salariile pe care le plateste", a precizat Ponta.

Prim-ministrul Victor Ponta, dar si mai multi ministri, printre care ministrul de Finante Florin Georgescu si ministrul Economiei Daniel Chitoiu, participa joi, de la ora 10.00, la o intalnire cu mediul de afaceri din Romania. La dezbatere participa si omul de afaceri Ion Tiriac.

Tot la ora 10.00 a inceput si sedinta Parlamentului in care s-a dat citire solicitarii USL de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta batalie politica, #Victor Ponta echilibru economic, #Victor Ponta suspendare Bassescu, #USL suspendare Basescu, #Ponta creare locuri de munca , #premier