Ponta: Nu marim salariile, ca n-avem de unde

Vineri, 07 Iunie 2013, ora 23:19
3694 citiri
Ponta: Nu marim salariile, ca n-avem de unde

Prim-ministrul Victor Ponta a confirmat, vineri seara, ca salariile nu vor fi marite in 2013 pentru ca "n-avem de unde", insa pensiile vor fi indexate cu rata inflatiei. Totodata, premierul a subliniat importanta exploatarii gazelor.

"Anul asta n-avem prevazute cresteri, ca n-avem de unde. Doar la pensionari se indexeaza cu rata inflatiei", a spus Victor Ponta, la Romania Tv.

Premierul a recunoscut ca salariile si pensiile nu tin tot timpul pasul cu cresterea costurilor: "Daca vorbim de reintregirea salariilor la bugetari de anul trecut, a fost chiar putin mai mult decat rata inflatiei".

Ponta: Cresterea salariilor bugetarilor sa se faca diferentiat, in functie de venituri si profesii

"Eu ma gandesc si ma doare sufletul in cati ani vom putea plati un medic asa cum e platit in Franta. (...) Ceea ce putem sa facem - si facem cu eforturi - este sa indexam pensiile cu rata inflatiei, sa mai dam inapoi ce s-a luat excesiv.

Cand vom avea cu un angajat mai mult decat pensionari - acum avem 5-5,1 milioane de angajati -, sa avem mai putina munca la negru, mai multi oameni care cotizeaza la buget, atunci cand generatia noastra va ajunge la pensie, nivelul pensiilor va ajunge sa asigure un trai decent", a spus prim-ministrul.

Acesta a comparat cota unica de impozit din Romania cu cea din Germania: "Noi platim 16 la suta, germanii platesc 45 la suta. E greu sa ai aceleasi sosele, scoli si spitale. Aici e vesnicul paradox al gandirii romanesti: vrem sa avem de toate, dar sa platim cele mai mici taxe la stat".

Ponta, despre gazele de sist: Sa mergem pe drumul corect pe care SUA merg

In acelasi context, Victor Ponta a afirmat ca industria depinde de pretul gazului si are nevoie de gaze mai ieftine: "Nu putem nici sa n-avem gaze si sa avem si preturi mici. Gazele trebuiau liberalizate din 2007".

"Nu putem si cu tigaia unsa, si cu slanina in pod", a concluzionat Victor Ponta.

Citeste si:
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Traian Băsescu a atacat la Curtea Constituţională, prin intermediul instanţei de judecată, modificările aduse Legii 406/2001, prin care i-au fost retrase privilegiile cuvenite foştilor...
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate şi în luna mai. Pe locul al doilea se situează ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, urmat de ministrul Energiei Virgil Popescu, ambii...