Ponta: Nu sunt in vacanta, cineva trebuie sa mai si munceasca. Teodorovici mi-a zis de preturile de la Mamaia (Video)

Vineri, 21 August 2015, ora 15:12
4987 citiri
Ponta: Nu sunt in vacanta, cineva trebuie sa mai si munceasca. Teodorovici mi-a zis de preturile de la Mamaia (Video)
Foto: Digi 24

Victor Ponta sustine ca ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, l-a informat ca la Mamaia preturile ar fi mai mici decat in Caraibe, dupa ce premierul facuse niste afirmatii referitoare la acest subiect la intoarcerea dintr-o vacanta exotica.

Ponta s-a intalnit, vineri, la Mamaia, cu patronatele din Turism.

"Nu sunt in vacanta, ca mai trebuie cineva sa mai si munceasca in tara asta", a declarat premierul. Vara aceasta, prim-ministrul a participat la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, dupa care a urmat concediul medical de peste trei saptamani in Turcia, apoi minivacanta in Delta Dunarii, dupa care o noua vacanta - potrivit presei - la Miami, continuata cu o croaziera, tot potrivit unor surse citate de presa, in Caraibe, si Supercupa Europei din Georgia.

In Delta si in afara tarii, premierul a stat aproape doua saptamani. Asadar, din cele 8 saptamani cuprinse intre plecarea la Baku si intoarcerea din vacanta in afara tarii, premierul a fost plecat cel putin 5.

Aberatia zilei: Timpul trece, leafa merge...

De asemenea, dupa ce jurnalistii i-au reamintit despre declaratia potrivit careia unde a mers in vacanta cu familia "e un pic mai ieftin decat la Mamaia", premierul a dat vina pe Eugen Teodorovici: "Asa m-a informat ministrul de Finante, ca el vine mai des la Mamaia".

Ponta: Am fost urmarit in vacanta. Unde am mers eu e un pic mai ieftin decat la Mamaia (Video)

Lider PNL, despre Codul Fiscal: Teodorovici cauta cifrele prin discoteci sau asteapta sa i le trimita Ponta din croaziera

Ulterior, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism l-a invitat pe prim-ministru intr-o vacanta gratuita la Mamaia, in care sa verifice tarifele si serviciile.

Premierul Ponta, invitat la Mamaia sa verifice tarifele si serviciile

La intalnirea cu patronatele din Turism de vineri, Ponta a spus ca i s-a prezentat proiectul unui impozit specific pentru turism - "controale mai putine si competitie mai clara si servicii mai bune pentru turistii care beneficiaza".

Prin noul proiect, un hotel ar urma sa plateasca impozitul in functie de numarul de locuri de cazare sau numarul de camere.

"Daca asta duce la debirocratizare, il sprijinim. Turismul Romaniei inseamna in orase, la munte, si in nordul Bucovinei, si in Delta - ca potential exista. Partea care revine Guvernului - taxe mai mici, controale corecte si nu sicane, infrastructura mai buna. Sunt convins ca turismul va contribui la PIB mai mult decat a facut-o in prezent. Putem sa tinem pasul cu competitia - si cu Grecia, si cu Turcia -, daca avem preturi mici si competitie corecta si preturi bune", a mai punctat prim-ministrul.

Acesta s-a bucurat ca a scazut cu 50 la suta numarul de turisti romani care au petrecut concediul pe litoralul bulgaresc si ca a crescut numarul de turisti in Romania.

Romanii renunta in numar mare la vacantele in Bulgaria - Lovitura pentru tara vecina

"Trebuie sa existe controale ANAF peste tot. Aceste controale trebuie sa mearga catre marea evaziune si catre respectarea tuturor regulilor pentru o competitie corecta", a mai spus premierul.

Ponta: TVA de 24 la suta a fost o aberatie, am avut incasari mai mici

Acesta a facut noi precizari cu privire la cresterea salariilor medicilor: "La 1 octombrie marim salariile cu 25 la suta la salariul actual, pentru intreg personalul angajat in sistemul sanitar".

"Acesti bani sunt si azi in bugetul Ministerului Sanatatii si au fost economisiti prin introducerea cardului de sanatate si a altor masuri corecte de oprire a risipei din sistem", a subliniat prim-ministrul.

Puterea si Opozitia s-au inteles: TVA de 20% din 2016. Ce se intampla cu celelalte taxe

Salariile medicilor cresc cu 25% din octombrie - anunta Ponta

Vorbind despre reducerea TVA la 20 la suta, Victor Ponta a intarit inca o data ca, de la 1 ianuarie 2017, reducerea va fi la 19 la suta: "Sa mai traim noi pana la 1 ianuarie 2017".

"TVA de 24 la suta a fost o aberatie, pentru ca am avut incasari mai mici de cand am marit TVA", a mai declarat Victor Ponta.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#Ponta vacanta Mamaia, #Ponta impozit litoral, #Ponta reducere TVA, #Ponta salarii medici, #Ponta crestere salarii , #premier