Ponta: Nu sunt resurse pentru pierderile militarilor la calcularea pensiilor

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 22:53
2670 citiri
Ponta: Nu sunt resurse pentru pierderile militarilor la calcularea pensiilor

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Guvenul nu are in acest moment resurse pentru a acoperi suma de 8 milioane de lei lunar reprezentand pierderi ale militarilor la calcularea pensiilor, el aratand ca aceasta suma ar putea fi gasita eventual din ajustari in bugetele de pensii ale ministerelor.

"Am avut azi o noua discutie cu vicepremierul Oprea si cu ministrii Dusa si Stroe privind cele 18.000 de persoane care au avut de pierdut prin calcularea pensiilor militare. Suma lunara este cam de 8 milioane de lei. Nu avem in acest moment din alte resurse, eventual poate fi gasita din ajustari in cadrul bugetelor de pensii ale fiecarui minister in parte", a spus Ponta, intrebat daca Guvernul a identificat resurse pentru a acoperi aceste cheltuieli.

Premierul a precizat ca marti, in sedinta de Guvern, se va discuta din nou problema pensionarilor militari.

"Maine discutam din nou in Guvern. Exista dorinta noastra de a rezolva problema celor 18.000 de pensionari militari, 9.000 sunt de la Armata, ceilalti de la Interne si de la servicii de informatii", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca asteapta de la ministrul de Finante Daniel Chitoiu o solutie in privinta banilor pentru pensiile militarilor, dupa ce PNL a anuntat ca nu mai e de acord cu taxarea salariilor bugetarilor de peste 4.000 lei, banii stransi astfel fiind necesari pentru aceste pensii.

Intrebat daca a fost abandonata ideea impozitarii salariilor bugetarilor mai mari de 4.000 lei, Ponta a explicat: "A fost o idee convenita in cadrul USL in luna ianuarie. Am prezentat-o celor de la FMI ca o masura de obtinere a unor venituri exact in contextul in care cautam venituri pentru pensionarii militari, cei 15.000, si cei de la FMI au zis 'bun si le dati banii, influenta anuala este undeva la 100-110 milioane de lei, de unde ii obtineti?'

Avand acord in cadrul USL, am zis ca ii obtinem din aceasta taxa tot de la bugetarii care au salarii foarte mari. Acum, daca nu mai sunt de acord liberalii, trebuie sa cautam in alta parte cele 110 milioane pentru a-i da la militari asa cum am promis".

El a spus ca acceptul liberalilor pentru impozitare a fost ferm in luna ianuarie si este vorba de o decizie politica a liberalilor.

"Inteleg punctul de vedere al liberalilor si o sa discutam in continuare sa vedem daca nu de aici, unde gasim cei 100-110 milioane de lei pentru a-i da la pensionarii militari", a mentionat Ponta.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus, la randul sau, la finalul sedintei USL, ca PNL se opune "categoric" introducerii unei taxe de solidaritate de 10%, sustinuta de premierul Victor Ponta, precizand ca eventualele venituri la bugetul de stat nu sunt semnificative.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Ponta pierderi pensii militari, #Ponta taxa solidaritate , #premier