Ponta: Nu vor exista discriminari legale impotriva romanilor in Marea Britanie

Marti, 24 Decembrie 2013, ora 08:38
513 citiri
Ponta: Nu vor exista discriminari legale impotriva romanilor in Marea Britanie

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, la Antena 3, ca a avut discutii cu premierul britanic David Cameron si ca este convins ca nu vor exista niciun fel de discriminari legale impotriva romanilor in Marea Britanie dupa 1 ianuarie 2014.

"Nu doar ca am vorbit cu premierul Cameron, ambasadorul nostru acolo a fost extrem de prezent, ministrii nostri merg la Londra. Sunt doua lucruri diferite: in primul rand in ceea ce priveste normele si legea.

E foarte clar ca de la 1 ianuarie Marea Britanie ridica restrictiile pentru romani. (...) Am prezentat impreuna cu Guvernul britanic studii independente care arata foarte clar ca nu va fi un val de milioane de romani care sa plece la 1 ianuarie in Marea Britanie, ci este doar o miscare de media si de politicieni radicali si populisti", a spus primul ministru.

Premierul s-a aratat de acord cu declaratiile venite din partea Guvernului britanic potrivit carora nu se doreste ca nimeni din Europa sa abuzeze de pe urma sistemul britanic de protectie sociala, dar a precizat ca a face discriminare "ca e vorba de romani sau bulgari este inacceptabil".

Victor Ponta a adaugat ca de multe ori sunt preluate "lucrurile rele si mai putin cele bune", amintind in acest context o campanie pozitiva a ziarului The Economist care in ultima sa editie a publicat un articol in care spunea "Romani, bulgari sunteti bineveniti!".

"Va fi un efort de comunicare si in perioada urmatoare, insa eu sunt absolut convins ca nu va fi vorba de niciun fel de discriminare legala impotriva romanilor. Si mai e un lucru: cand o sa incepem si noi romanii sa vorbim bine despre noi, sa nu ne mai injuram noi in fata strainilor, sa nu ne mai param in fata strainilor, sa nu mai spunem noi ce rai suntem, atunci o sa avem mult mai mult succes decat in acest moment", a conchis primul ministru.

Citeste si:
Dominic Fritz, acuzat de fostul primar, Nicolae Robu: ”Minciunile ating deja cote patologice. Voi prezenta documente”
Dominic Fritz, acuzat de fostul primar, Nicolae Robu: ”Minciunile ating deja cote patologice. Voi prezenta documente”
Fostul primar al municipiului Timişoara Nicolae Robu a declarat joi, 17 ianuarie, că actualul edil, Dominic Fritz, a a minţit când a susţinut că are de plătit peste 50 milioane lei, facturi...
Prima vizită a unui oficial OCDE la București. Întrevederi cu Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă
Prima vizită a unui oficial OCDE la București. Întrevederi cu Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă
Secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Mathias Cormann, efectuează, vineri, o vizită oficială la Bucureşti. Secretarul general al OCDE va fi...
Comentarii
Val
rank 5
cele mai mari discriminari impotriva romanilor sunt in Romania !
ArhanghelulPalid
rank 1