Ponta nu vrea alegeri parlamentare partiale, dar explica data cand vor avea loc

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 22:52
2159 citiri
Ponta nu vrea alegeri parlamentare partiale, dar explica data cand vor avea loc

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat ca alegerile parlamentare partiale pentru mandatele vacante din Legislativul romanesc vor avea loc intr-o singura zi, dupa ce vor fi adoptate hotarari de instanta sau decizii politice in privinta unora dintre parlamentari.

In acelasi timp, presedintele PSD a spus ca el nu ar fi vrut sa mai fie organizate alegeri in colegii unde exista dublaj, informeaza Mediafax.

"Mai sunt cateva locuri de parlamentari despre care asteptam fie decizii ale instantei, fie decizii politice - de exemplu colegii de la PNL Silaghi si Helving au plecat la Parlamentul European - si probabil intr-o singura zi, intr-o singura data, vom organiza pentru toate acele locuri.

Eu am avut o alta opinie strict politica, dar necesita o schimbare de lege, aceea ca oricum suntem multi parlamentari, 588, si daca tot se elibera intre timp, mai ales in colegiile in care exista dublaj, nu ar trebui sa mai facem alegeri. Mi s-a spus ca nu e democratic, ca trebuie sa fim tot 588, cati au iesit in alegeri, si atunci, cand strangem un 'pachet' intreg, ca sa nu facem alegeri in fiecare saptamana, vom face alegerile", a afirmat premierul.

USL discuta despre alegerile partiale parlamentare pana la inceputul lui noiembrie

Liderii USL au discutat despre convocarea alegerilor parlamentare partiale pentru cinci din cele sapte mandate vacante, care sa aiba loc cel tarziu la inceputul lunii noiembrie, subiectul urmand sa fie transat la prima sedinta a Uniunii, au declarat miercuri surse din USL.

PNL a invocat in mai multe randuri, in sedintele USL, necesitatea organizarii alegerilor partiale pentru mandatele vacante, dar o decizie a fost amanata de social-democrati.

Miza liberalilor priveste faptul ca pentru trei din cele cinci mandate pentru care trebuie sa se organizeze alegeri nominalizarile vor apartine PNL, au mai precizat sursele citate.

Astfel, liberalii ar urma sa propuna candidati pentru colegiile eliberate in Hunedoara, de Dan Radu Rusanu, in Ilfov, de Eduard Hellvig si in Satu Mare, de Ovidiu Silaghi.

Citește și:
Klaus Iohannis susține aderarea Ucrainei la NATO. Mesajul de ultimă oră al președintelui României
Klaus Iohannis susține aderarea Ucrainei la NATO. Mesajul de ultimă oră al președintelui României
Președintele României, Klaus Iohannis, a postat pe Twitter un mesaj legat de cererea Ucrainei privind aderarea în regim de urgență la Alianța Nord Atlantică. ”Împreună cu...
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...