Ponta: Nu vreau sa punem stapanire pe Justitie

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 08:29
2626 citiri
Ponta: Nu vreau sa punem stapanire pe Justitie
Foto: Arhiva (Antena3)

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri ca isi doreste ca Justitia din Romania sa fie libera, dar mai ales eficienta, pentru ca cetatenii sa nu mai astepte ani de zile pronuntarea unor sentinte.

"Eu nu vreau sa punem stapanire pe Justitie, dimpotriva, as vrea sa fie cat mai libera Justitia, caci nu mi s-a parut in totalitate libera. Si mai ales as vrea sa fie eficienta. Ca daca faci cinci dosare si le plimbi pe la televizor, e bine, dar in Romania sunt milioane de dosare, sunt milioane de oameni care asteapta de ani de zile sa primeasca o decizie (...). Eu vorbesc de eficienta Justitiei, ori aici mai e mult de facut in perioada urmatoare", a spus Ponta la Antena 3.

In opinia sa, rolul procurorilor in actul de justitie a fost exagerat in ultimii ani, din cauza intensei mediatizari a unor dosare de coruptie.

"Justitia nu inseamna doar procurori. Pentru domnul presedinte Basescu, si i-am spus lucrul asta, pentru dansul Justitia inseamna numai DNA, domnul Morar si dosarele politicienilor. Ala e 2%, e 1% din Justitie.

Sigur, e cea care se vede la televizor, dar Justitie inseamna omul care are un proces pentru ca il da afara din casa, inseamna firma care nu-si recupereaza banii de la un client care a pacalit-o, inseamna cei care talharesc, care violeaza si care trebuie judecati, toate acestea inseamna Justitie", a sustinut prim-ministrul.

El si-a exprimat increderea in capacitatea ministrului Justitiei, Mona Pivniceru, de a finaliza in noul Guvern proiectele de reforma deja incepute.

"Doamna Pivniceru (...) a inceput un anumit proiect si sper sa aiba succes cu el. Are o zona nu la fel de dificila ca Sanatatea sau Educatia (...), insa e dificila apropo de raporturile cu presedintele, cu CSM", a declarat Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Ponta justitie libera, #Ponta reforma justitie , #premier