Ponta: O Constitutie se actualizeaza la fiecare 10 ani, modificarile prevad un reglaj fin (Video)

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 11:25
2463 citiri
Ponta: O Constitutie se actualizeaza la fiecare 10 ani, modificarile prevad un reglaj fin (Video)
Foto: Digi 24

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, joi, ca presedintele Comisiei de la Venetia i-a spus ca o Constitutie se actualizeaza la fiecare 10 ani, iar modificarile Legii Fundamentale prevad mai degraba "un reglaj fin".

"As vrea sa spun ca sunt absolut convins ca avem nevoie de o modificare constitutionala. Avem nevoie. Presedintele Comisiei de la Venetia imi spunea, ieri (miercuri - n. red.), la Strasbourg, ca orice Constitutie la fiecare 10 ani trece printr-o procedura de updatare.

Anul acesta este un context politic si social in care se poate realiza o revizuire a Constitutiei. E destul de riscant sa spunem ca nu facem anul acesta, mai lasam o perioada. Cred ca pot fi lasate la o parte ambitiile personale", a spus premierul, joi dimineata.

Parvulescu: Dupa 2014, am putea fi nevoiti sa modificam art.1 din Constitutie

Ponta a participat, de la ora 10.00, la dezbaterea cu tema "Reforma constitutionala", organizata la Palatul Parlamentului.

Seful Executivului a explicat ca modificarile in Constitutie prevad mai degraba "un reglaj fin care arata ca am inteles anumite puncte care nu au fost destul de clare in ultimii ani".

"Un reglaj fin in care sa punem practic in textul constitutional lucrurile pe care le-am invatat in ultima perioada", a precizat Ponta.

Premierul a mai afirmat ca CSM si Curtea Superioada "au devenit instante de judecata aproape in fiecare zi, ceea ce nu cred ca fost intentia legiuitorului", dar si ca "textul final al legii de revizuire va respecta toate standardele europene si va avea un punct de vedere din partea Comisiei de la Venetia".

Raportul Forumului Constitutional, pana pe 20 mai. Constitutia, revizuita pana la sfarsitul anului

Presedintele PSD a declarat ca, pana pe 20 mai, va exista raportul Forumului Constitutional si comisia de revizuire a Constitutiei "poate sa treaca rapid la evaluarea raportului de revizuire". Totodata, prim-ministrul s-a declarat optimist ca pana la sfarsitul anului Constitutia va fi revizuita.

Victor Ponta a vorbit si despre Uniunea Europeana, in contextul modificarii Constitutiei, precizand ca UE "este la randul sau intr-un proces de transformare, iar noi vrem sa fim mult mai mult implicati, mult mai mult participanti la deciziile care tin de reforama UE".

"Personal, sustin ideea unei mai mari integrari a tarilor si a unor standarde care sa se aplice tuturor tarilor, nu standardelor facute pentru o tara sau alta, care la vecini nu se aplica", a mai spus premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Victor Ponta modificare Constitutie, #Ponta Comisie Venetia Constitutie, #Ponta revizuire constitutie , #premier