Ponta: Opozitie e impotenta, asteapta sa ne dea jos DNA-ul de la guvernare

Sambata, 21 Martie 2015, ora 14:07
3160 citiri
Ponta: Opozitie e impotenta, asteapta sa ne dea jos DNA-ul de la guvernare
Foto: Facebook/ Victor Ponta

Prim-ministrul Victor Ponta a spus, sambata, ca Opozitia politica in Romania este "impotenta", asteptand ca Puterea sa fie data jos de anchetele DNA.

"In 2016, o sa ne confruntam cu o opozitie, din nou o spun intre noi, ca sigur nu se da la televizor, destul de impotenta. Intai au spus ca fac majoritate cu domnul Geoana si domnul Vanghelie. A murit ideea. Acum stau si asteapta ca ne va da DNA-ul jos de la guvernare si or sa vina ei. La anul, or sa spere ca o sa castige Iohannis alegerile", a spus Ponta, la Consiliul National al PSD.

Victor Ponta: Cred in Dumnezeu, dar ma bucur pentru raul lui Basescu

Acesta s-a declarat increzator ca partidul va renaste din propria cenusa, ca pasarea Phoenix.

"Asa cum in 2010, unii nu credeau ca vom castiga alegerile, poate si in 2015 multi sunt pesimisti. Sunt absolut convins ca vom fi din nou pasarea Phoenix, care renaste din propria cenusa, ca din nou, cei care ne-au cantat prohodul, vor ramane cu prohodul", a mai afirmat prim-ministrul.

Referiri la legenda mesterului Manole si la propria intelepciune

Presedintele PSD a facut trimitere si la adversarii politici, subliniind ca cei din actualul PNL sunt, de fapt, pedelisti.

"Trebuie sa ne uitam la adversarii politici, trebuie sa vedem cine sunt cei care ne sunt astazi adversari. Avem in fata tot PDL, care si-a schimbat o litera, in rest nu e nicio diferenta. Cei care sunt cu adevarat liberali nu mai sunt acolo, sunt alaturi de Calin Popescu Tariceanu si de noi.

Romania nu mai arata ca in 2010 si e mai important decat cum arata PSD. Atunci, pedelistii furau sute de milioane de euro, iar de-abia azi sunt trasi la raspundere, si nu sunt inca toti", a mentionat fostul ministru al Relatiei cu Parlamentul din Guvernul Emil Boc.

Victor Ponta a facut o paralela a situatiei din Romania ultimilor 15 ani cu legenda mesterului Manole: "In gena poporului roman este si legenda mesterului Manole - mergem in directia buna, dupa care iarasi o luam inapoi, ca in 2008-2012".

"Nu exista, mai ales in politica, undeva unde sa nu existe victime, cineva care sufera, cineva care dezamageste si care tradeaza. Sunt mai intelept decat in 2010, eu sunt in picioare, vreau sa fiti si dvs in toate bataliile pe care le avem de purtat in viitor", a explicat presedintele PSD.

Ponta explica de ce a pierdut alegerile: Si eu as fi votat impotriva mea la prezidentiale

Premierul sustine ca a fost un lucru gresit ca in ultimii 3 ani s-a ocupat "mult prea mult de guvern si prea putin de familia politica care m-a trimis acolo".

"Cred ca e o greseala si cred ca legatura noastra cu oamenii nu o asigura o functie administrativa si ca legatura noastra cu oamenii o asigurati dvs, care ii intalniti zi de zi", a mai afirmat Victor Ponta.

Atac la Predoiu: Nu poate fi premier decat daca e Alina Bica langa el sa-l invete ce sa faca

Acesta a spus despre Catalin Predoiu ca nu poate fi prim-ministru al unui Guvern PNL, "decat daca e Alina Bica langa el sa il invete ce sa faca, pentru ca nu poate sa faca nimic singur".

"Romania are nevoie de o guvernare social-liberala, pentru a crea prosperitate. Aceasta este o guvernare pe care vreau sa o ducem mai departe", a mentionat presedintele PSD, care a citat din fostul presedinte democrat american Franklin Roosevelt.

"Adevaratul test al Americii este nu sa adaugam celor care au deja, ci sa ne gandim cum putem sa ii ajutam pe cei care nu au. Roosevelt nu cred ca era socialist, nu cred ca dadea pomeni electorale", a mai afirmat Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Victor Ponta opozitie impotenta, #Ponta opozitie DNA, #Ponta PSD Phoenix , #premier