Ponta: Urmatoarea suspendare? Poate a domnului Antonescu

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 22:37
8924 citiri
Ponta: Urmatoarea suspendare? Poate a domnului Antonescu

Premierul Victor Ponta a sugerat, luni seara, ca nu se mai pune problema suspendarii presedintelui Traian Basescu.

Intrebat daca va reactiona altfel pe viitor, avand in vedere reactia Occidentului la suspendarea lui Traian Basescu, Victor Ponta a raspuns, in gluma: "La urmatoarea suspendare? Poate la suspendarea domnului Antonescu".

De asemenea, Ponta a spus ca mandatul lui Traian Basescu se va incheia in 2014.

"Mandatul domnului presedinte Basescu expira in 2014, pana atunci trebuie sa reglementam in Constitutie toate punctele care ne-au dus la conflicte. Ce facem cu cvorumul, ca sa nu mai ajungem la Curtea Constitutionala", a completat Ponta.

Premierul a spus ca se va ajunge la noi conflicte cu presedintele numai daca nu va fi lasat in pace.

"Ne vom certa cand domnul Basescu ma va ataca iarasi. (...) Intre Basescu si mine este o incompatibilitate fundamentala. Trebuie sa facem reguli mai clare, ca sa putem rezolva situatii de acest gen in viitor", a adaugat premierul.

Ponta: Comisia Europeana asteapta liniste de la guvernul Romaniei

Premierul a detaliat si discutiile avute la Bruxelles, cu oficialii Uniunii Europene. El a declarat ca acestia asteapta ca situatia politica din Romania sa se calmeze.

"Barroso a fost satisfacut ca tot ce a discutat cu mine, m-am tinut de cuvant. Comisia Europeana asteapta liniste de la guvernul Romaniei", a spus Ponta.

Premierul a dezvaluit chiar si faptul ca a avut o discutie telefonica cu Traian Basescu, desi in urma cu doua luni a promis ca nu va mai vorbi niciodata cu presedintele.

"Duminica am discutat cu domnul Basescu la telefon. El m-a sunat si mi-a spus ce a vorbit cu domnul Barroso. Am avut subiecte diferite de discutie la Bruxelles. Eu am vorbit despre ceea ce face guvernul. Cu cat ne suprapunem mai putin, cu atat vom avea mai putine motive de conflict", a spus premierul.

Ponta: Fostii parlamentari PDL vor candida pe listele USL

Victor Ponta a mai spus ca parlamentarii care au trecut de la PDL la PSD isi vor gasi loc pe liste USL.

"Sunt asemenea cazuri, de parlamentari care au trecut de la PDL la PSD si care vor candida pe listele USL", a declarat Ponta.

Ponta a mai spus ca numele tuturor candidatilor vor fi cunoscute pana, cel tarziu, la data de 15 octombrie.

Reprezentantii USL s-au intalnit, luni, la Palatul Victoria pentru a discuta despre candidaturile pentru alegerile parlamentare. Ponta a justificat gazduirea unei reuniuni politice in sediul Guvernului prin programul sau foarte incarcat.

Citeste si:
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Cel mai în vârstă parlamentar de la USR are doar 55 de ani și o experiență bogată în domeniul apărării, în timp ce, la extrema cealaltă se regăsește un deputat AUR, în vârstă de 72...
Tensiuni între USR și REPER după ce un fost membru a făcut noi dezvăluiri: „Țipă ca un apucat că românii sunt proști că nu văd cât de minunat e USR”
Tensiuni între USR și REPER după ce un fost membru a făcut noi dezvăluiri: „Țipă ca un apucat că românii sunt proști că nu văd cât de minunat e USR”
Deputatul Andrei Lupu, actual membru REPER, a lansat critici dure la adresa liderului USR Vrancea Liviu Mălureanu după ce acesta din urmă a sugerat că electoratul este de vină pentru...