Ponta participa la sedinta CSAT, desi sustinuse contrariul

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 17:35
3067 citiri
Ponta participa la sedinta CSAT, desi sustinuse contrariul

Premierul Victor Ponta va participa, joi, de la ora 11, la sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, se arata intr-un comunicat al Guvernului. La o zi dupa referendumul din 29 iulie, Victor Ponta declara ca nu va mai participa la sedintele CSAT, daca Traian Basescu revine la Cotroceni.

De altfel, si marti, intrebat de jurnalisti daca intentioneaza sa participe la sedinta CSAT, Victor Ponta a fost evaziv, spunand ca nu stie, pentru ca a fost informat tarziu.

In schimb, pe 30 iulie, la o zi dupa referendumul pentru demiterea presedintelui, Victor Ponta era mult mai hotarat.

"Nu e presedintele meu. Pana acum l-am acceptat, chiar daca nu l-am votat. O sa fac tot posibilul sa nu interferez cu domnia sa in niciun fel, daca Curtea Constitutionala decide ca el sa se intoarca la Cotroceni. Un presedinte care nu are nici guvern, nici majoritate parlamentara, se duce la Bruxelles ca sa sa plimbe, nu sa reprezinte Romania.

La CSAT nu voi participa. Daca are acte importante poate sa mi le trimita si le semnez. Eu nu am ce sa discut cu domnul Basescu. Dar sa fie clar: eu nu voi bloca functionarea institutionala", declara atunci Victor Ponta.

Conform unui comunicat remis presei de Administratia Prezidentiala, pe ordinea de zi a sedintei CSAT de joi sunt incluse, printre altele, urmatoarele teme:

- strategia pentru refacerea credibilitatii Romaniei;

- starea Armatei Romaniei;

- demersurile intreprinse pentru initierea programului Avion Multirol al Fortelor Aeriene;

- evaluarile privind amenintarile la adresa securitatii nationale;

- procedurile pentru aplicarea prevederilor Art. 46, Alin. (9), din Legea Concurentei nr. 21/1996 cu modificarile si completarile ulterioare;

- Proiectul de hotarare a Guvernului pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa "C.F.R. Marfa" S.A. si a mandatului Ministerului Transporturilor si Infrastructurii pentru implementarea acesteia;

- vulnerabilitatile de securitate identificate in contextul atentatului de la Burgas (Bulgaria).

De asemenea, in cadrul sedintei vor fi abordate si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala.

Administratia Prezidentiala a infirmat zvonurile lansate in presa potrivit carora Oltchim ar figura pe ordinea de zi a CSAT, precizand ca guvernul nu a propus subiectul pentru dezbatere.

Citeste si:
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
În ultimele luni scena politică din România a devenit înghesuită cu numeroase noi partide care vor la alegerile din 2024 să detroneze PSD și PNL în opțiunile electoratului. Cu toate astea,...
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la premierea echipelor finaliste ale unui concurs sportiv desfăşurat între şcolile bucureştene, că dezvoltarea sportului de...