Ponta: PDL a depus "la misto" contestatia pe legea uninominalului

Joi, 31 Mai 2012, ora 20:20
2804 citiri
Ponta: PDL a depus "la misto" contestatia pe legea uninominalului
Foto: Ziare.com

Contestatia depusa de PDL pe legea votului uninominal este o uriasa ipocrizie, ori a fost depusa "la misto", absolut neserios, a apreciat joi premierul Victor Ponta, la sediul Ministerului de Justitie, argumentand ca "orice copil de la liceu stie ca nu putem printr-o lege sa modificam Constitutia".

"Am vazut contestatia depusa de PDL, pe legea electorala, la Curtea Constiutionala. Aici sunt doua explicatii: ori au cei mai prosti juristi din Romania, ori isi bat joc de toti romanii. Am vazut ca ei contesta la CCR ca noi prin lege nu am desfiintat Parlamentul bicameral sa-l facem unicameral. Orice copil de liceu stie ca in Constitutia Romaniei este prevazut sistemul bicameral si ca nu puteam noi prin legea uninominalului sa modificam Constitutia", a declarat premierul Ponta.

"Sa ataci la CCR faptul ca noi prin lege nu am modificat Constiutia ori este o uriasa ipocrizie, ori au depus contestatia la misto, au depus-o absolut neserios", a continuat prim-ministrul, adaugand ca "daca au facut acest lucru, inseamna ca isi bat joc de oameni".

In context, el a remarcat ca "PDL este in disolutie totala", intrucat "nu cred ca domnul Blaga sau alti oameni cu capul pe umeri au vazut aceasta contestatie". "Ca o prezinta doamna Barbu si domnul Cotoi nu ma mira", a concluzionat Victor Ponta.

PDL a contestat uninominalul USL la Curtea Constitutionala - vezi motivele

Democrat liberalii au anuntat joi, intr-o conferinta de presa, ca au depus la CCR o sesizare privind neconstitutionalitatea modificarilor aduse de catre USL Legii electorale, deputatul PDL Sulfina Barbu spunand ca "legea votata de USL nu tine cont de "vointa cetatenilor".

Printre motivele invocate de pedelisti, regasim incalcarea suveranitatii nationale, cresterea numarului de parlamentari la 481 si incalcarea normelor constitutionale privind principiul reprezentativitatii si egalitatii in drepturi.

"USL incalca normele constitutionale referitoare la suveranitatea nationala a poporului roman, suveranitate exprimata deja prin referendumul din 2009", a spus Barbu.

"Prin cresterea numarului de parlamentari si pastrarea celor doua camere ale Parlamentului, USL nu respecta rezultatele referendumului din 2009 si vointa cetatenilor de a reduce numarul de parlamentari, precum si de a modifica structura Parlamentului", a completat deputatul PDL.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta contestatie uninominal, #Ponta contestatie uninominal la misto, #PDL contestatie uninominal, #PDL contestatie uninominal CCR , #premier