Ponta: Personaje precum Kover Laszlo vor sa ne duca inapoi in timp

Joi, 07 Iunie 2012, ora 16:27
1913 citiri
Ponta: Personaje precum Kover Laszlo vor sa ne duca inapoi in timp
Foto: Arthiva

Premierul Victor Ponta a declarat ca activitatea presedintelui Parlamentului Ungariei in Romania este monitorizata pentru a se vedea daca incalca vreo lege, fiind de parere ca gestul acestuia nu este singular, ci face parte dintr-o "strategie prin care minoritatea maghiara din Romania sa fie radicalizata impotriva institutiilor statului roman".

"Toata activitatea domnului Kover Laszlo a fost si este monitorizata de catre noi tocmai pentru a se vedea daca se incalca si prevederile legale.

Normele de buna vecinatate, de respect au fost deja incalcate, dl Kover Laszlo nu avea ce cauta in campanie electorala intr-o alta tara a Uniunii Europene pentru a sprijini un partid extremist si pentru a provoca practic autoritatile romane, pentru ca activitatea domnului Kover Laszlo n-a fost asa intamplatoare, ci a fost provocatoare la adresa Romaniei.

Atitudinea Guvernului a fost extrem de ferma, dar, in acelasi timp, nu am vrut sa punem gaz peste focul pe care dl Kover Laszlo constient incearca sa-l aprinda in aceasta zona din Transilvania", a declarat premierul, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Satu Mare.

Victor Ponta a spus ca institutiile sunt mobilizate pentru a nu-l lasa pe presedintele Parlamentului ungar sa-si atinga scopurile.

"Este foarte clar ca dl Kover Laszlo nu este un prieten si nu este binevenit in Romania, este foarte clar ca atitudinile sale provocatoare nu sunt intamplatoare si nu cred ca este un gest singular, cred mai degraba ca este o adevarata strategie prin care minoritatea maghiara din Romania sa fie radicalizata impotriva institutiilor statului roman si este foarte clar ca suntem toti foarte mobilizati pentru a nu-l lasa pe dl Kover Laszlo si pe prietenii domniei sale, care stau la Budapesta si se fac ca nu stiu ce face in Romania, sa-si atinga scopurile", a adaugat Ponta.

Premierul considera ca un conflict interetnic nu ar avea avantaje pentru nimeni, nefacand altceva decat sa duca la o reintoarcere in timp.

"Atitudinea noastra trebuie sa fie ferma, dar in acelasi timp foarte inteligenta, pentru ca ma aflu intr-un judet in care traiesc impreuna romanii si maghiarii si pentru ca orice conflict nu ar fi in avantajul nimanui si in care singurul drum adevarat este drumul unei dezvoltari comune pentru cele doua comunitati si, pana la urma, si Romania si Ungaria, iar personaje precum dl Kover Laszlo vor sa ne duca inapoi in timp, in anii 1990 fie chiar mai inainte decat atat. Trebuie sa fim atenti, sa nu raspundem cu ar ar dori dl Kover Laszlo de la noi", a adaugat primul ministru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Ponta Kover Laszlo, #Kover Laszlo vizita Romania, #presedinte Parlament Ungaria Romania , #premier
Comentarii
A
alvorado
rank 1
ceprost esti mai pontut!tu unde vrei sa duci Romania?