Ponta pleaca in Polonia - va vizita Muzeul Auschwitz

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 12:17
2291 citiri
Ponta pleaca in Polonia - va vizita Muzeul Auschwitz
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta se va afla in Polonia la finele acestei saptamani, in vizita privata la invitatia omologului sau polonez Donald Tusk, unde va asista la partida de fotbal dintre Cehia si Polonia, din cadrul Campionatului European, si va vizita si Muzeul fostului lagar nazist Auschwitz-Birkenau.

"Deplasarea premierului are loc in contextul intalnirii la nivel inalt organizata la inceputul lunii iunie in Romania, care i-a avut ca organizatori pe Victor Ponta si Donald Tusk, primul-ministru al Poloniei. Ca urmare a succesului evenimentului organizat la Bucuresti si in semn de multumire pentru concluziile trasate in Capitala Romaniei, Donald Tusk l-a invitat pe Victor Ponta sa participe la oricare din meciurile de la Campionatul European programate in tara sa.

Premierul Poloniei s-a declarat atunci extrem de multumit de intalnirea cu Victor Ponta, subliniind ca s-au inteles 'de la prima privire', dar si ca primul-ministru al Romaniei se bucura, prin prezentele confirmate de la Bucuresti, de incredere la nivel european", au declarat surse oficiale.

Astfel, premierul Victor Ponta va fi invitatul lui Donald Tusk la meciul Cehia-Polonia, programat sa aiba loc sambata, incepand cu ora 21:45, ora Romaniei. La eveniment vor participa si presedintele Cehiei, Vaclav Klaus, si presedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski.

Sursele citate au mai aratat ca, in deplasarea sa, premierul Victor Ponta va vizita Muzeul fostului lagar de exterminare nazist Auschwitz-Birkenau, aflat pe teritoriul Poloniei.

"Primul-ministru va aduce un omagiu victimelor Holocaustului si va reitera faptul ca Romania isi asuma pe deplin responsabilitatea pentru participarea autoritatilor romane la Holocaust, precum si regretele pentru pierderea imensa de vieti ca urmare a tragediei de la Auschwitz si a tuturor celorlalte lagare de exterminare din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial", au aratat sursele.

Luni, premierul Victor Ponta a declarat, agentiei MEDIAFAX, ca in perioada urmatoare va pleca in Polonia, unde va vizita inclusiv fostul lagar nazist Auschwitz-Birkenau si va asista si la una dintre partidele de fotbal de la Campionatul European.

Citește și:
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că, având în vedere că toate etapele care presupuneau implicarea autorităţilor europene în realizarea spitalelor regionale din...
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...