Ziare.com

Ponta pleaca la Bratislava - intalniri cu Barroso si Schulz (Video)

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 07:20

   

Ponta pleaca la Bratislava - intalniri cu Barroso si Schulz (Video)
Prim-ministrul Victor Ponta va participa, joi si vineri, la Bratislava, la reuniunea la nivel inalt a grupului "Prietenii Coeziunii", prilej cu care va avea intalniri si cu Martin Schulz si Jose Manuel Barroso, dar si cu omologul sau slovac, Robert Fico.

Evenimentul are loc la initiativa premierului Republicii Slovace, Robert Fico, si se doreste a fi o continuare la prima reuniune a acestui format, care a avut loc la Bucuresti, pe 1 iunie, la invitatia premierul Victor Ponta, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de Executiv.

La reuniune vor participa premieri din Bulgaria, Cehia, Croatia, Estonia, Letonia, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania si Ungaria, precum si reprezentanti ai Ciprului, Greciei, si Lituaniei. Totodata, la eveniment vor fi prezenti si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si presedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Intalnirea la nivel inalt urmareste promovarea intereselor comune ale grupului "Prietenii Coeziunii", in special in ceea ce priveste mentinerea unei finantari adecvate a politicii de coeziune.

Reuniunea va reprezenta un moment important in cadrul etapei de finalizare a negocierilor, la nivelul Uniunii Europene, privind Cadrul Financiar Multianual 2014 - 2020.

Conferinta are in vedere adoptarea unei declaratii comune privind sustinerea politicii de coeziune cu accent pe rolul acesteia in stimularea cresterii economice, a investitiilor si crearea de locuri de munca, intr-un context european dificil, marcat de austeritate bugetara si criza, se mai arata in comunicat.

Intrevederea oficiala dintre premierul Victor Ponta si omologul sau slovac va avea loc joi, la ora 18.45.

Vineri, cei doi prim-ministri, impreuna cu Jose Manuel Barroso si Martin Schulz, vor sustine alocutiuni, Victor Ponta urmand sa vorbeasca in cadrul unei conferinte de presa, la ora 12.45.

F.N.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1721 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 
 

mai etichetatorilor.......

mai devreme sau mai tirziu BUBOIUL tot se va sparge si pe cine credeti ca v-a murdari ??? daca nu stiti pate-mi suneti pe cine va afecta. un lucru va fi sigur, pe voi nu deoarece va veti replia!!!! asa-i??

 

 

 

Deci cum este pana la urma?

Se va intalni sau nu se va intalni domnul Ponta cu Barroso si Schulz? Pentru ca una inteleg eu din titlu, si cam altceva din continut. In titlu scrie clar. Ponta se va intalni cu Barroso si cu Schulz. Prin intalnire eu inteleg ca Ponta, la un moment dat va fi intr-o incapere, sau ma rog, intr-un parc, intr-o benzinarie, unde se cade de comun acord, impreuna cu Barroso, si eventual un translator sau ma rog, alti componenti ai celor doua delegatii si cam atat. Apoi tot Ponta, in aceeasi loc sau in altul, alaturi de Schulz cu un translator, daca se impune, si eventual alti membri ai delegatilor celor doi, daca asa este intelegerea. Dar inteleg ca atunci cand in locul intalnirii este Barroso si Ponta nu mai este si Schulz, iar cand este Ponta si Schulz nu mai este Barroso. Iar in articol aflam ca domnul Ponta se va intalni cu domnul Robert Fico, Primul ministru al Slovaciei, care este gazda intalnirii, deci este foarte posibil ca domnul Fico sa se intalneasca in calitate de gazda cu toti participantii, nu dar cu Victor Ponta, si apoi domnul Ponta va sustine o alocutiune, impreuna cu domnii Fico, Schulz si Barroso. Scuzata fie-mi opinia dar eu cred ca a sustine o alocutiune in timp ce stai la masa cu alti vorbitori nu se numeste intalnire cu acestia. Asa si eu pot considera ca m-am intalnit cu Primarul Ierusalimului de exemplu, daca intamplator ne aflam in acelasi avion.

 

Ponta pleaca la Bratislava - Si se mai intoarce? N-au nevoie de el

... cei de acolo ca-n Romania a cam terminat cu demolatu'...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor