Ponta pledeaza pentru iesirea de sub MCV: O fi atins obiective importante, dar e depasit

Vineri, 17 Aprilie 2015, ora 20:58
2258 citiri
Ponta pledeaza pentru iesirea de sub MCV: O fi atins obiective importante, dar e depasit
Foto: Facebook/ Victor Ponta

Prim-ministrul Victor Ponta considera ca Mecanismul de Cooperare si Verificare "o fi atins obiective importante", insa sustine ca un astfel de mecanism doar pentru Romania si Bulgaria "este depasit".

"Eu sunt de parere celor care - si am vazut ca si presedintele Iohannis si multi alti oameni politici, si ministrul Justitiei - au spus ca MCV o fi atins obiective importante, chiar avem o justitie independenta in Romania, si ca atat timp cat se creeaza un mecanism european, pentru toata lumea, este in regula.

Un mecanism doar pentru Romania si Bulgaria e depasit de situatia actuala", a spus premierul, potrivit Mediafax.

Capii justitiei din Romania au dat raportul la Bruxelles: Pro si contra MCV

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, si procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, au fost audiati, marti, in Comisia pentru Control Bugetar a Parlamentului European, unde s-a discutat despre reforma judiciara si lupta impotriva coruptiei dusa de Romania si Bulgaria sub supravegherea MCV.

Avem sau nu nevoie de MCV? Laura Stefan: Sa nu asteptam ca procurorii sa ne rezolve toate problemele

Europarlamentarul Monica Macovei, raportorul in acest caz, a vorbit in deschiderea audierilor despre faptul ca Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) a fost "foarte eficient" si el ar trebui introdus pentru toate statele candidate la aderarea la UE.

De asemenea, fostul ministru al Justitiei a spus ca acest mecanism nu trebuie ridicat pana cand reformele nu se vor dovedi a fi ireversibile.

Reactie dupa audierile din PE: MCV trebuie sa existe!

In schimb, Robert Cazanciuc a sustinut ridicarea MCV, dand de inteles ca lucrurile au intrat pe fagasul normal si institutiile isi fac treaba. Cazanciuc a afirmat ca Romania a perceput colaborarea cu Bruxelles-ul in acesti 8 ani de MCV ca pe un adevarat parteneriat.

Totodata, Laura Codruta Kovesi a subliniat faptul ca "MCV a avut rolul unui observator obiectiv al progreselor inregistrate de Romania".

"Rolul MCV e indiscutabil, in lipsa lui reforma sistemului judiciar nu ar fi avut amploarea pe care a avut-o. DNA va continua aplicarea legii, respectarea drepturilor persoanelor, asigurarea unui sistem echilibrat", a mai declarat seful DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Victor Ponta MCV, #Romania Bulgaria MCV, #Victor Ponta Justitie , #premier
Comentarii
Poza Ernst
Ernst
rank 5
tov. pontanac, atat timp cat tu guvernezi, Romania nu o
Poza zambila
zambila
rank 1
USL ...Ponta si plavanul din Madeira