Ponta precipita apele la Budapesta: Ambasadorul roman, convocat de MAE ungar

Marti, 11 August 2015, ora 15:43
6842 citiri
Ponta precipita apele la Budapesta: Ambasadorul roman, convocat de MAE ungar

Ministerul ungar de Externe l-a convocat pe ambasadorul roman la Budapesta, Victor Micula, in legatura cu afirmatiile de luni ale prim-ministrului Victor Ponta, potrivit carora Ungaria incearca "sa provoace" Romania.

Intr-un interviu acordat luni unui post de televiziune, premierul Ponta a facut referire la declaratii anterioare ale ambasadorului ungar la Bucuresti, Botond Zakonyi, cu privire la relatiile bilaterale.

Potrivit agentiei MTI, Zakonyi a declarat ca aceste relatii depind si de cooperarea in proiecte de infrastructura, insa partea romana "nu reuseste sa demonstreze suficienta bunavointa" in acest domeniu.

Ponta acuza Guvernul Ungariei: Eu nu o sa ma las provocat

Dupa cum transmite aceeasi agentie, secretarul de stat ungar Levente Magyar i-a solicitat ambasadorului roman sa explice "acuzatiile inacceptabile" ale lui Victor Ponta. Remarcile premierului roman indica faptul ca acesta incearca sa foloseasca "agitatia anti-ungara pentru a acoperi (...) criza politica din tara sa", sustine MTI.

Recentele "izbucniri" ale Guvernului roman in legatura cu relatiile cu Ungaria se dovedesc daunatoare acestor relatii, a mai afirmat secretarul de stat Levente Magyar, conform agentiei ungare.

Ce a spus Ponta despre Guvernul de la Budapesta

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, referitor la interviul acordat de ambasadorul Ungariei la Bucuresti, ca guvernul tarii vecine doreste sa provoace autoritatile romane in contextul criticilor la care este supus de tarile europene si de Statele Unite.

"Cred ca Guvernul Ungariei - si ambasadorul face jocul guvernului - incearca foarte tare sa ne provoace. Ei in acest moment sunt criticati de toata Europa si de America pentru antisemitism, pentru revizionism, pentru prietenia cu Rusia, pentru gardul pe care il fac impotriva imigrantilor si atunci incearca o chestie: Hai sa tragem si Romania in scandal. Eu nu vreau sa fac chestia asta. Vreau sa raspunda ei pentru ceea ce fac acolo. (...) Nu vreau sa ma las provocat", a spus Ponta, la Romania TV.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) l-a convocat luni dimineata, ca urmare a interviului recent acordat de ambasadorul ungar, Zakonyi Botond, pe insarcinatul cu afaceri al Ambasadei Ungariei la Bucuresti, Nagy Karoly Zoltan, context in care s-a aratat ca partea ungara nu este inca pregatita sa respecte cadrul general al relatiei bilaterale, potrivit unui comunicat remis de MAE.

Diplomat maghiar, convocat la MAE dupa declaratiile date de ambasadorul Ungariei

Citeste si:
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Valul patru al pandemiei de coronavirus a lovit puternic România, iar politicienii au fost surprinși și luați pe nepregătite. Au trecut în decurs de numai câteva luni de la afirmații precum...
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Sursa: AGERPRES
Comentarii
MosGerila
rank 5
CH 1291
rank 5
Este o reoare in titlu: Ponta nu precipita apele, Ponta le ingheata.