Ponta: Preturile RCA pentru tineri sunt excesive. O masina nu trebuie sa fie considerata un lux

Duminica, 11 Ianuarie 2015, ora 11:52
5204 citiri
Ponta: Preturile RCA pentru tineri sunt excesive. O masina nu trebuie sa fie considerata un lux
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a anuntat ca sprijina solicitarea transmisa de ministrul de Finante, Darius Valcov, conducerii Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF) pentru a reanaliza sistemul de asigurari RCA pentru tinerii sub 25 de ani.

Potrivit lui Ponta actualele preturi la RCA sunt excesive, el afirmand ca o masina nu ar trebui sa fie considerata un lux pe care doar unii sa si-l permita.

"Sprijin initiativa ministrului Darius Valcov de a cere ASF reanalizarea sistemului RCA pentru a veni in sprijinul tinerilor!

Preturile actuale sunt excesive pentru puterea financiara de care dispun acestia, tinand cont ca multi dintre ei sunt studenti sau la inceput de cariera. O masina nu ar trebui sa fie considerata un lux pe care doar unii sa si-l permita!", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Ministrul Finantelor cere modificarea RCA pentru tineri: E mai scumpa ca masina!

Ministrul Finantelor Publice, Darius Bogdan Valcov, a cerut conducerii Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF) sa reanalizeze si sa regandeasca sistemul RCA (asigurarea de raspundere civila auto - n.red.) in privinta tinerilor sub 25 de ani, informeaza un comunicat al Ministerului Finantelor Publice.

"Consider ca actuala realitate este una care ii pune pe tineri in dificultatea de a plati niste polite RCA, care pot ajunge sa fie chiar mai scumpe decat masina pe care o conduc.

Trebuie identificata o solutie pentru a nu pune presiune pe tineri. Sunt convins ca marea parte a acestora nu isi vor putea permite sa plateasca un RCA de peste 2.000 de lei.

Am incredere ca speta va fi reanalizata de catre ASF, astfel incat sa venim in sprijinul tinerilor si nu impotriva lor", a subliniat ministrul Finantelor.

Oficialul MFP a mai spus ca filosofia guvernarii Ponta este aceea de a oferi sanse tuturor categoriilor, fara discriminari de niciun fel.

I.O.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#RCA tineri, #preturi RCA tineri, #Victor Ponta RCA tineri , #premier