Ponta profita de ocazie, ca sa se zburleasca din nou (Opinii)

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 15:28
7736 citiri
Ponta profita de ocazie, ca sa se zburleasca din nou (Opinii)
Foto: B1 TV

Nu mi se pare nimic anormal in faptul ca PNL ataca la Curtea Constitutionala bugetul recent votat de majoritate PSD. Este un drept asigurat de Constitutie.

Mai curand, este anormal faptul ca Guvernul Ponta n-a inaintat bugetul inainte de alegeri, astfel incat la 17 noiembrie sa fie pegatit de dezbatere, in scurt timp dezbatut, aprobat si chiar trecut prin CCR - daca era cazul.

Dar premierul a prezentat bugetul intr-un stil in care crede ca a pus Opozitia in imposibilitate de actiune, culminand cu scurtul discurs populist, in care a aratat ca prin contestatia PNL, bugetul Guverului nu mai e operant de la 1 ianuarie.

Vezi, doamne, din cauza Opozitiei, alocatiile nu se vor mai primi de la aceasta data, bietii pensionari isi vor vedea indexarea amanata, iar pachetele turistice vor suporta vechile preturi.

Parca nu mai e acel Ponta spasit, de dupa noiembrie 2014. Parca ar fi exact celalalt, tantos si fudul, de dinainte de 2 noiembrie!

As zica ca nu e tocmai potrivit sa stropesca Opozitia cu obisnuita intoxicatie. Citez: "Vreau sa fac un singur apel la responsabilitate sociala: vreau sa transmit cetatenilor ca in masura in care acest buget va fi contestat ca CCR si nu va intra in vigoare la 1 ianuarie 2015, toti cei care asteapta pensiile si alocatiile marite, precum si subventii mai mari pentru persoanele cu dizabilitati si pachete turistice cu TVA redus, vor astepta degeaba si va trebui sa ii intrebe pe colegii din Opozitie de ce nu isi primesc banii".

Cata ipocrizie! Mai intai, pensiile si alocatiile nu se platesc la 1 ianuarie. Se platesc esalonat de-a lungul lunii. Pana atunci, hotararea CCR ori respinge contestatia PNL, iar bugetul se poate promulga a doua zi, ori ii da castig de cauza si atunci depinde numai de viteza cu care Guvernul Ponta va reface bugetul.

Daca-l reface in dorul lelii, cei care asteapta pensiile si alocatiile marite, precum si subventii mai mari pentru persoanele cu dizabilitati, plus pachete turistice cu TVA redus, vor trebui sa-l intrebe chiar pe domnul Ponta de ce nu-si primesc banii.

Al doilea, daca Guvernul ar fi iaintat bugetul in octombrie (conform legii), maine putea fi inaintat la promulgat si nu se facea nicio zarva.

Nu cred ca acum, la instalarea noului presedinte, Guvernul Ponta e avantajat sa dea ocazia unui asemenea spectacol public de proportii, plangand pe umerii mamicilor care nu-si primesc copensatiile marite, ale handicapatilor si ale pensionarilor neindexati.

Suna incomod in fata oricui si lamentabil in fata tuturor telespectattorilor - sa-l auda pe pisicutul Ponta cum se face din pisicut lup si cum isi schimba parul, dar naravul ba.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Victor Ponta prim ministru, #pensii indexari, #alocatii marite, #TVA redus, #buget aprobare , #premier