Ponta: Proiectul noului Cod Fiscal nu va fi transmis Parlamentului mai devreme de septembrie

Marti, 22 Iulie 2014, ora 17:50
1344 citiri
Ponta: Proiectul noului Cod Fiscal nu va fi transmis Parlamentului mai devreme de septembrie
Foto: B1TV

Proiectul noului Cod Fiscal nu va fi transmis Parlamentului mai devreme de luna septembrie, iar masurile propuse vor fi anuntate cu sase luni inainte sa fie introduse, a declarat premierul Victor Ponta, intr-o intalnire cu membrii Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, formata din oameni de afaceri.

El a precizat ca, pana in septembrie, ministrul Finantelor va discuta despre acest proiect cu oamenii de afaceri, mediul universitar economic si presa de specialitate.

In urma cu zece zile, s-a anuntat ca, potrivit proiectului noului Cod Fiscal, persoanele fizice care detin cladiri cu o alta destinatie decat cea de locuinta vor plati un impozit reprezentand pana la 2% din valoarea impozabila, iar impozitul pe masini va fi majorat semnificativ, de doua ori si jumatate in cazul autoturismelor cu motorizari de pana la 1.600 centimetri cubi, pentru motoare mai mari impozitul urmand insa sa scada.

De asemenea, a mai fost anuntat ca impozitele si taxele locale vor fi indexate in continuare o data la trei ani in functie de inflatie, dar nu de catre Guvern, ca in prezent, ci direct de primarii, si vor putea fi majorate in fiecare an cu pana la 50% fata de acest nivel, comparativ cu nivelul maxim de 20% permis de normele actuale.

A doua zi, Ministerul Finantelor a anuntat ca a retras, la solicitarea premierului Ponta, proiectele Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala, pentru ca acestea sa fie analizate in cadrul Guvernului inainte de inceperea dezbaterii publice.

Proiectul noului Cod Fiscal, retras de pe site-ul Ministerului Finantelor, la cererea premierului Ponta

Dupa sedinta de guvern de miercuri, surse oficiale au declarat ca ministrul Finantelor a transmis ministrilor, pe suport electronic, un nou proiect al Codului Fiscal, care nu mai prevede majorarea impozitului pentru masini cu o capacitate cilindrica de pana in 1.600 centimetri cubi, fara insa alte modificari fata de forma initiala.

In urma cu doua saptamani, presedintele Traian Basescu a declarat ca a primit la promulgarea legea privind diminuarea contributiilor de asigurari sociale si ca are semne de intrebare privind oportunitatea masurii, spunand ca este de parere ca Guvernul are ca tinta acoperirea deficitului rezultat prin micsorarea CAS prin cresterea taxei pe proprietate de 2-3 ori.

Sambata, presedintele Basescu a declarat ca nu va promulga legea de reducere a CAS pana nu va fi convins ca masura este sustenabila economic si a precizat ca asteapta de la Guvern evaluarea, pentru a se convinge ca nu va fi compensata cu introducerea de noi taxe.

Guvernul a aprobat in luna iunie proiectul de lege care prevede reducerea cu 5 puncte procentuale a CAS la angajator de la 1 octombrie. Proiectul a fost ulterior adoptat de Senat si Camera Deputatilor.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ponta modificare cod fiscal, #noul Cod Fiscal parlament , #premier