Ponta: Voi propune celor de la PSD sa mergem cu o formula acceptabila de premier catre presedinte

Marti, 08 Octombrie 2019, ora 21:14
7506 citiri
Ponta: Voi propune celor de la PSD sa mergem cu o formula acceptabila de premier catre presedinte
Foto: Arhiva Ziare.com

In plus, liderul Pro Romania afirma ca le va propune fostilor colegi din PSD sa faca o singura propunere de premier presedintelui Klaus Iohannis, o persoana care nu este membru de partid si care sa fie "o formula acceptabila" si care sa genereze o "majoritate care sa functioneze".

Victor Ponta a declarat, marti seara, intr-o interventie telefonica la Digi 24, ca Viorica Dancila se teme de Pro Romania, intrucat parlamentarii PSD au acum o alternativa.

Ponta sustine ca Viorica Dancila a sunat personal 12 parlamentari de la Pro Romania pentru a le promite post de ministru, daca nu voteaza motiunea de cenzura.

"Cel putin in grupul Pro Romania sunt, am numarat eu, am vorbit cu 12 colegi pe care i-a sunat doamna Dancila personal, nu prin interpusi, si le-a promis ministrii. Si radeam, ca daca 12 sunt de la Pro Romania, cati vor mai fi de la PSD?", a spus Victor Ponta.

Liderul Pro Romania sustine ca Viorica Dancila nu intelege responsabilitatea functiei de prim-ministru.

Intrebat despre propunerea de premier pe care o va face daca trece motiunea, Ponta a spus: "Voi discuta cu cei de la PSD (...), daca trece motiunea, poate vor avea curaj sa scape de conducerea actuala sa mergem cu o formula acceptabila catre presedinte altfel evident domnul Iohannis o va respinge".

Ponta a reiterat ideea ca propunerea trebuie sa fie o persoana care nu este membra de partid si care a dat dovada de integritate si profesionalism.

"Ar fi o majoritate care sa functioneze. Nu exclud deloc si nu ma opun ideii ca PNL si USR sa formeze o majoritate, deocamdata, insa, dupa cum stiti, nu s-au inteles intre ei si oricum, cu 140 de parlamentari va fi destul de greu sa aiba o majoritate de 240. Pot sa va confirm ca nu despre George Maior este vorba. Este in continuare la Washington, ambasador si stiu ca va ramane acolo cel putin pana anul viitor din motive si diplomatice si personale", a mai spus Victor Ponta.

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, a declarat luni, ca joi seara, dupa motiunea de cenzura va face o propunere oficiala catre fostii colegi de la PSD pentru refacerea unei majoritati fara Viorica Dancila si Mihai Fifor, spunand ca are o propunere de premier care nu este membru de partid, dar care a muncit in guverne.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta propunere premier, #Ponta formare Guvern , #premier