Ponta: Raed Arafat, o arma pentru oprirea atacurilor politice

Marti, 11 Martie 2014, ora 14:38
2477 citiri
Ponta: Raed Arafat, o arma pentru oprirea atacurilor politice

Raed Arafat a fost numit la conducerea Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) ca o "arma" prin care s-a dorit oprirea atacurilor politice asupra institutiilor pe care le va coordona, a afirmat, marti, premierul Victor Ponta.

"Atunci cand institutiile dumneavoastra sunt criticate, vor fi atacate, se va intampla, de obicei, pe nedrept, pe un criteriu politic, 'Haideti sa criticam cum s-a intervenit intr-un loc, ca poate obtinem un efect politic' si, atunci, am considerat ca cea mai buna arma ca sa fiti protejati de aceasta boala a societatii romanesti este sa numim in fruntea Departamentului un om care a lucrat in mai multe guverne, care in niciun caz nu poate fi acuzat de politizare, domnul Arafat", le-a spus Ponta reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (IGSU), care si-au prezentat bilantul pe anul trecut.

Raed Arafat, si la Sanatate, si la MAI - detalii despre serviciul de urgenta creat pentru el

Premierul a precizat ca ideea de a face un departament care sa uneasca Serviciul 112 cu eforturile institutiilor care actioneaza in situatii de urgenta i s-a parut moderna si corecta, menita sa creasca eficienta ISU si a serviciului de ambulanta, printr-o mai buna coordonare.

"Cred ca aceasta coordonare va fi completa atunci cand si partea operativa a sistemului 112 va trece, de asemenea, la Departamentul pentru Situatii de Urgenta, veti avea practic toate elementele din lantul de decizie intr-un singur loc, coordonat, nu doar simbolic.

Vorbeam cu domnul Arafat cum reusiti sa le faceti si in sens fizic. Operatorul de la 112, de la Inspectoratul pentru Situatii de Uregenta (ISU), de la Ambulanta sa fie realmente posibil in acelasi loc, in asa fel incat deciziile sa fie coordonate", a explicat Ponta.

Raed Arafat a dat Sanatatea pe Interne: Nu aveam voie sa spun nu (Video)

Seful Executivului le-a multumit membrilor IGSU pentru modul in care au actionat anul trecut si a sustinut ca presa nu reflecta asa cum ar trebui activitatea lor.

"In mod sigur, lucrurile bune pe care le-ati facut avem mai rar sansa sa le vedem prezentate la stiri, daca dintr-o mie de interventii reusite una nu este la fel de plina de succes, probabil ca pe aceea o veti vedea si face parte, daca vreti, din nedreptatea de zi cu zi", le-a spus premierul celor prezenti.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....