Ponta ramane in Turcia sa i se schimbe pansamentele si-l lasa pe Oprea premier in locul lui

Duminica, 21 Iunie 2015, ora 14:17
9851 citiri
Ponta ramane in Turcia sa i se schimbe pansamentele si-l lasa pe Oprea premier in locul lui
Foto: Facebook/Victor Ponta

Victor Ponta a anuntat ca medicii de la spitalul din Istanbul au decis duminica sa il externeze, insa premierul va mai ramane o perioada in Turcia, pentru a fi tinut sub observatie dupa operatia la genunchi.

"Azi medicii au decis ca pot fi externat / urmeaza ca in urmatoarele 7 zile sa parcurg zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente si supraveghere.

Ulterior acestor proceduri va trebui ca doua saptamani sa fac fizioterapie si tratamente de recuperare inainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fara sprijinul unor mijloce medicale permanente / in maxim 28 zile imi pot relua activitatea normala, urmand sa continui recuperarea timp de 6 luni", a scris pe Facebook Victor Ponta.

Medic: Ponta nu are voie sa mearga la Guvern trei saptamani - detalii din culisele operatiei (Video)

Totodata, premierul a notat ca luni ii va trimite o adresa presedintelui Klaus Iohannis, in care ii va cere sa-l desemneze pe Gabriel Oprea sa exercite toate atributiile functiei de prim-ministru.

"Maine dimineata voi trimite Presedintelui Romaniei solicitarea ca, in baza art. 107 din Constitututie, sa-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea sa exercite toate atributele functiei de Prim Ministru (inclusiv conducerea sedintelor de Guvern) in aceasta perioada (atasez adresa).

Multumesc inca o data medicilor de aici si doctorului Ionut Codorean pentru atentia si profesionalismul lor", a conchis Ponta.

Premierul chiar a postat pe Facebook, alaturi de mesaj, adresa care va ajunge luni la Palatul Cotroceni.

Foto: Facebook/Victor Ponta

Guvernul asigura ca activitatea institutiei nu va fi afectata

In acelasi timp, reprezentantii Guvernului au remis Ziare.com un comunicat de presa in care anunta faptul ca Ponta "va transmite o adresa catre presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, privind desemnarea viceprim-ministrului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar pentru o perioada de cel mult 45 de zile".

"Activitatea Guvernului Romaniei nu va fi insa afectata in acest timp. Prim-ministrul Victor Ponta va delega toate atributiile de coordonare a Guvernului catre viceprim-ministrul Gabriel Oprea si ii asigura pe toti cetatenii Romaniei ca va reveni la birou in cel mai scurt timp posibil", se mai mentioneaza in documentul citat.

Comentariile prim-ministrului vin dupa ce presa a relatat ca acesta va fi externat duminica, urmand sa decida daca va reveni sau nu in tara, fiind in acelasi timp criticat ca a lasat treburi nerezolvate in tara.

Ponta se externeaza duminica din spitalul din Istanbul - surse. Revine in tara sau mai sta in Turcia?

Romania fara premier: Cand ar putea fi externat Victor Ponta si ce treburi a lasat nerezolvate

In primul rand, Romania este in momentul de fata o tara fara prim-ministru, intrucat mandatul de sef al Guvernului preluat de vicepremierul Gabriel Oprea a expirat vineri, la ora 24:00, si nu a mai fost prelungit.

Oprea i-a preluat atributiile lui Ponta, dar nu e suficient - sedinta de Guvern, anulata

De asemenea, Victor Ponta ar fi trebuit sa fie prezent luni, in Parlament, unde presedintele Klaus Iohannis va prezenta Strategia Nationala de Aparare a Tarii pentru perioada 2015 - 2019, care a fost adoptata la o sedinta CSAT la care a participat si prim-ministrul.

Tariceanu nu-i de acord cu strategia de aparare a lui Iohannis - i-ar lua din putere lui Ponta

Alte probleme nerezolvate la Guvern se leaga de faptul ca nu a fost desemnat un nou ministru al Transporturilor in locul lui Ioan Rus, delegatia FMI discuta la Bucuresti prevederile noului Cod Fiscal in absenta premierului, in timp ce noul calendar al scumpirii gazelor furnizate catre populatie ar fi trebuit aprobat in Guvern saptamana aceasta, insa sedinta de miercurea trecuta nu s-a tinut.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#Ponta Turcia, #Ponta ramane Turcia, #Ponta adresa Iohannis , #premier