Ponta: Redeventele, o solutie magica prin care rauri de bani vor veni la buget

Joi, 04 Decembrie 2014, ora 14:38
7133 citiri
Ponta: Redeventele, o solutie magica prin care rauri de bani vor veni la buget
Foto: Digi 24

Premierul Victor Ponta a precizat, joi, ca redeventele reprezinta, dupa combaterea evaziunii, "a doua solutie magica" prin care "rauri de bani vor veni la buget".

Seful Guvernului sustine ca e nevoie de predictibilitate si ca studiul pe aceasta tema este realizat impreuna cu specialistii Bancii Mondiale, fiind aprobat si de Fondul Monetar International (FMI).

"In primul rand e nevoie de predictibilitate, un guvern care adopta redeventele prin ordonanta de urgenta nu e predictibil, in al doilea rand, e nevoie de fundamentare. Studiul (de impact - n.red.) e realizat cu Banca Mondiala si discutat si cu FMI, si are ca scop creearea unui cadru fundamentat, vom sti unde sa le marim si unde sa nu le marim.

De exemplu, pentru exploatarile offshore trebuie sa la scadem, altfel nimeni nu va mai investi miliarde daca nu exista perspectiva ca isi vor recupera investitiile. Trebuie sa avem un consens la redevente, altfel daca vom adopta un sistem de redevente care va fi schimbat de viitorul guvern, atunci va avea un singur efect: nimeni nu va mai investi", a punctat Victor Ponta, intr-o conferinta de presa ce consemneaza lansarea in dezbatere publica a "Pactului pentru fiscalitate".

De asemenea, el a insistat asupra faptului ca redeventele reprezinta, dupa combaterea evaziunii, "a doua solutie magica" prin care "rauri de bani vor veni la buget".

Mai mult, liderul Guvernului a spus ca fara un consens si un studiu de impact "toate ideile frumoase vor esua".

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a precizat, miercuri, ca actualul sistem de redevente va fi prelungit cu un an.

Guvernul renunta la negocierea redeventelor - Acelasi sistem va fi valabil si in 2015

De asemenea, premierul a spus tot miercuri ca este nevoie de aceasta masura, deoarece Guvernul nu poate veni cu reguli noi "luate peste noapte". "Solicit Ministerului Finantelor sa nu mai ia masuri de pe o zi pe alta", a punctat Ponta.

Legea 555/2004 referitoare la unele masuri pentru privatizarea Petrom prevedea ca nivelul redeventelor, negociat in urma cu 10 ani, expira la 31 decembrie 2014.

#Ponta redevente buget, #Ponta negociere redevente, #Ponta redevente , #premier
Comentarii