Ponta: Reducerea CAS, punctul 1 la discutiile din iunie cu FMI

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 22:08
2283 citiri
Ponta: Reducerea CAS, punctul 1 la discutiile din iunie cu FMI

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, ca reducerea contributiilor de asigurari sociale (CAS) la angajator reprezinta principalul subiect al discutiilor cu partenerii internationali, care vor avea loc in iunie.

Potrivit premierului, reducerea CAS cu cinci puncte procentuale este posibila datorita executiei bugetare multumitoare din trimestrul intai, in timp ce impactul pe care masura il va avea dupa aplicare poate fi compensat.

Ponta anunta mai multi bani pentru Armata. Cum ii raspunde lui Basescu pe tema reducerii CAS (Video)

"Singura cerinta a mediului de afaceri, pentru a continua sa investeasca, sa creeze locuri de munca, este reducerea taxarii pe forta de munca. Problema Romaniei, ca si a intregii Europe, a Statelor Unite si a intregii lumi dezvoltate, este ca, peste 20 de ani, daca nu reusim sa cream locuri de munca pentru noile generatii care sa plateasca contributii la pensii, la un moment dat ne vom sufoca.

Daca mergem in ritmul actual in toata Europa, doamnei Petrescu (ministrul de Finante - n.red.), domnului Voinea (ministrul pentru Buget - n.red.) si mie nu va mai avea cine sa ne plateasca pensiile peste 20 si ceva de ani", a spus Ponta la Romania TV.

Potrivit acestuia, reducerea CAS la angajator poate fi compensata cu cresterea incasarilor la bugetul de stat, reducerea unor cheltuieli sau atragerea de noi venituri.

In acelasi timp, premierul a precizat ca, daca scad contributiile de asigurari sociale, reducerea TVA si la alte categorii de alimente, dupa paine, este foarte greu de realizat.

Basescu: Sustin reducerea CAS, dar nu sunt suficient de inteligent sa inteleg de unde se va sustine

Recent, presedintele Traian Basescu a declarat ca sustine reducerea CAS la angajator, exprimandu-si insa indoiala cu privire la posibilitatea aplicarii acestei masuri, in contextul deficitului fondului de pensii.

Guvernul nu va reusi sa aduca bani destui la buget nici in 2014 - Afla de ce

Nu este exclusa o crestere a deficitului bugetar

"Banii pentru CAS nu vor veni din cer. Vor veni din aceste trei surse sau dintr-o posibila crestere a deficitului", a adaugat Ponta, precizand ca Tratatul fiscal al UE semnat pentru Romania de presedintele Traian Basescu impune conditii "extrem de dificile pentru cresterea cheltuielilor".

Ponta: Tot ce am promis in 2012 s-a terminat de platit

Premierul a anuntat ca salariile nu vor mai creste in 2014, majorarile promise in 2012 fiind deja realizate.

"In 2014 nu putem face alte cresteri salariale. Prefer sa spun adevarul, cu tot riscul electoral. Tot ce am promis in 2012 - reintregirea salariilor, reintregirea pensiilor militare, returnarea CAS la pensionari si refacerea pensiilor diplomatilor - s-a terminat de platit. Mai avem doar la personalul navigant si o categorie de grefieri care au avut de suferit", a spus Ponta.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Ponta CAS FMI, #Victor Ponta Traian Basescu reducere CAS, #reducere CAS angajator , #premier