Ponta: Reprezentantii FMI se duc la Cotroceni din curtoazie, stiu ca se discuta cu Guvernul

Luni, 03 Februarie 2014, ora 08:01
2223 citiri
Ponta: Reprezentantii FMI se duc la Cotroceni din curtoazie, stiu ca se discuta cu Guvernul

Premierul Victor Ponta a sustinut, duminica, intr-o conferinta de presa ca membrii delegatiei comune a Fondului Monetar International (FMI), Bancii Mondiale (BM) si Comisiei Europene s-au intalnit din "curtoazie" cu presedintele Traian Basescu si a precizat ca luni, impreuna cu vicepremierul Daniel Chitoiu, va avea o intalnire cu acestia.

"Din fericire, reprezentantii institutiilor financiare internationale stiu foarte bine ca discuta cu Guvernul si ca acest Guvern are sprijin parlamentar si ca acest Guvern va fi in functie cel putin pana in 2016 si asa cum ne-am indeplinit pana acum toate obligatiile o sa le indeplinim in continuare.

Basescu va semna scrisoarea cu FMI doar daca nu contine accizele la carburanti - surse

Stiu foarte bine ca, la Cotroceni, se duc din curtoazie, lucru care se intampla si pe scena internationala - domnul presedinte merge prin alte tari, dar nu se intalneste cu nimeni. Acum, cei care au venit i-am rugat eu sa mearga la presedinte poate il mai calmeaza un pic", a spus Ponta, adaugand ca masurile adoptate de fostul Guvern, in 2010, au fost "antisociale si antiromanesti".

El a precizat ca luni va avea o noua intalnire cu delegatia comuna a FMI, CE si BM.

"Alaturi de vicepremierul Daniel Chitoiu, care conduce discutiile si negocierile cu partenerii financiari internationali, avem un mandat politic pentru maine in asa fel incat Romania sa-si continue pe de-o parte reformele structurale, sa-si pastreze echilibrul macro-economic, dar sa implementeze masuri de dezvoltare economica pentru investitorii privati si de asemenea masuri de sprijin pentru fiecare dintre cetateni", a declarat Ponta.

Premierul a aratat ca va da detalii luni cu cu privire la intalnirea cu delegatia comuna a FMI, BM si CE.

Basescu, la intalnirea cu FMI: Acciza suplimentara la benzina si motorina nu e necesara, nu o sustin

Presedintele Traian Basescu a primit duminica, la Palatul Cotroceni, delegatia comuna a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, prilej cu care s-a aratat nemultumit ca stocul arieratelor societatilor de stat nu a scazut conform intelegerii dintre Guvern si institutiile financiare internationale si a reiterat faptul ca nu sustine introducerea unei accize suplimentare pentru benzina si motorina.

"In cadrul intrevederii, domnul presedinte Traian Basescu s-a aratat nemultumit ca stocul arieratelor societatilor de stat nu a scazut conform intelegerii dintre Guvernului Romaniei si institutiile financiare internationale si ca nu este luata in calcul o reducere suficienta a deficitului structural, ceea ce poate duce la masuri fiscale suplimentare. Domnul presedinte Traian Basescu a tinut sa sublinieze din nou ca nu sustine introducerea unei accize suplimentare pentru benzina si motorina deoarece nu o considera necesara, cheltuielile bugetare putand fi acoperite fara aplicarea acestei accize", a informat Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat.

Citeste si:
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, cine va fi noul ministru al Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, în urma cererii DNA de ridicare a imunităţii...
Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc: „Minte cu nerușinare. Este incompetent”
Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc: „Minte cu nerușinare. Este incompetent”
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, minte şi că este incompetent, aducând ca...