Ponta: Retrimiterea in Parlament a Legii energiei de catre Basescu, act de sabotaj (Video)

Joi, 05 Iulie 2012, ora 13:52
3923 citiri
Ponta: Retrimiterea in Parlament a Legii energiei de catre Basescu, act de sabotaj (Video)

Premierul Victor Ponta a participat, joi, la o intalnire cu membrii Consiliului Consultativ si mediul de afaceri, el fiind insotit de ministrul delegat al mediului de afaceri, Lucian Isar, si de ministrul de Finante, Florin Georgescu.

La finalul intalnirii, premierul a declarat presei ca decizia presedintelui Traian Basescu de a retrimite in Parlament Legea energiei si a gazelor este "un act de sabotaj".

"Mi-am facut datoria sa informez mediul de afaceri unde ne aflam in acest moment. Timp de doua ore am notat propuneri, critici ale celor care traiesc in lumea reala", a declarat Ponta.

Oficialul a adaugat ca Executivul va lua masuri in lunile urmatoare pentru ca semnalele pozitive transmise de reprezentantii institutiilor internationale "sa se reflecte si in viata de zi cu zi a celor care platesc taxe."

Premierul a afirmat ca a aflat in timpul reuniunii cu mediul de afaceri ca presedintele Traian Basescu a retrimis in Parlament Legea energiei, Legea gazelor si actul normativ care reglementeaza activitatea Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), precizand ca acesta reprezinta un act de sabotaj fata de interesele Romaniei de a-si respecta angajamentele asumate fata de FMI.

"Am aflat ca presedintele a retrimis Parlamentului Legea energiei, Legea gazelor si Legea ANRE. E o veste foarte proasta pe care am primit-o, in primul rand pentru ca este obligatia noastra din acordul cu FMI, BM si CE si nu vreau sa cred ca presedintele, prins in acest razboi cu Parlamentul loveste in Guvern si in Romania. Erau obligatiile Romaniei, iar presedintele le retrimite in Parlament, in conditiile in care Parlamentul nu mai lucreaza pana in toamna. Inseamna sa nu ne respectam obligatiile fata de FMI", a declarat Victor Ponta, potrivit Newsin.

Presedintele Traian Basescu a trimis Parlamentului o cerere de reexaminare asupra unei legi de aprobare a unei OUG care modifica legea energiei si legea gazelor, dar vizeaza si organizarea ANRE, intrucat se mentin modificari similare in mai multe acte normative.

Victor Ponta a mai mentionat discutiile avute in vederea solutionarii crizei medicamentelor si a situatiei fondurilor europene. "Ne facem datoria, insa cineva ne baga bete-n roate, dar ne-am obisnuit", a spus el.

In ceea ce priveste scandalul de plagiat in care prim-ministrul este implicat, acesta a afirmat ca este un atac personal al presedintelui.

"Presedintele ma ataca tot timpul personal, el a fost in spatele tuturor atacurilor impotriva mea (...) Sa fii presedintele Romaniei si sa te ocupi de barfe si calomnii... Eu nu o sa raspund la fel. Presedintele ne demonstreaza inca o data ca nu merita sa fie presedintele", a conchis Ponta.

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: Ziare.com