Ponta: Romania ar putea recunoaste Kosovo

Miercuri, 27 Mai 2015, ora 18:42
5161 citiri
Ponta: Romania ar putea recunoaste Kosovo

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat unei televiziuni din capitala provinciei kosovare, Pristina, ca Romania "ar putea recunoaste Kosovo".

"In anul 2008, Romania a decis sa nu recunoasca Kosovo. Cu toate acestea, lucrurile s-au schimbat de atunci. Guvernele s-au schimbat si unele noi decizii despre recunoasterea Kosovo ar putea fi luate", a spus Ponta, pentru televiziunea Klan Kosova, dupa un summit al sefilor de state din sud-estul Europei, citat de cotidianul in limba albaneza Epoka E Re si preluat de site-ul sarbesc B92.

Ponta, schiopatand usor, catre presedintele Albaniei: Cer scuze, dar am jucat baschet si... (Video)

Etnicii albanezi din provincia sudica a Serbiei si-au declarat unilateral independenta, la inceputul anului 2008, insa Belgradul a respins proclamatia drept o incalcare a integritatii teritoriale si a Constitutiei.

Ponta: Romania va trebui sa recunoasca Kosovo. In Siria este un regim ilegitim si criminal

Presa kosovara a mai transmis ca Ponta a afirmat ca Romania ia in calcul recunoasterea provinciei "deoarece multe lucruri s-au schimbat in Kosovo din 2008".

Ponta, in favoarea recunoasterii rapide a Kosovo: Basescu e mai prudent decat mine

Prim-ministrul Victor Ponta nu este la prima declaratie favorabila provinciei, aratandu-se inca din 2013 in favoarea recunoasterii Kosovo de catre Romania.

Tara noastra este una dintre cele cinci state membre UE care inca nu au recunoscut Kosovo, alaturi de Spania, Slovenia, Cipru si Grecia.

Citeste si:
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot cerceta documentele sensibile din istoria României
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot cerceta documentele sensibile din istoria României
Istoricii și cercetătorii români acuză serviciul de informații al Ministerului Afacerilor Interne că le-a „tăiat” accesul la studiul documentelor sensibile din trecutul recent al țării...
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Cristian Dănileț a fost dat afară pentru a doua oară din magistratură. Politicienilor nu le place de el, pentru că explică prea mult, desface firul în patru când explică...