Ponta: Romania, printre putinele tari cu crestere economica in trimestrul al doilea

Joi, 16 August 2012, ora 21:47
1534 citiri
Ponta: Romania, printre putinele tari cu crestere economica in trimestrul al doilea
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Targu Jiu, ca Romania a fost una dintre putinele tari din Uniunea Europeana care a inregistrat, in trimestrul al doilea din 2012, crestere economica, mentionand, pe de alta parte, ca fluctuatiile leu-euro au incetat.

"Mi-as dori, si toti ne-am dori, sa avem o crestere economica mai mare decat am avut pe acest al doilea trimestru, dar in acelasi timp suntem una dintre putinele tari din Uniunea Europeana care in trimestrul doi al acestui an am avut crestere economica; majoritatea tarilor europene sunt afectate de criza si sunt in zona negativa. M-am bucurat foarte tare", a spus prim-ministrul intr-o conferinta de presa.

El a mai aratat ca in ultimele zile fluctuatiile cursului leu-euro au incetat si s-a revenit la o stare de normalitate, apreciind ca fluctuatiile au fost cauzate de declaratii politice iresponsabile, dar si de alte tipuri de speculatii.

"Nu este meritul meu in niciun fel, dar m-am bucurat foarte tare ca dupa acea fluctuatie cauzata atat de declaratii politice iresponsabile, cat si de alte tipuri de speculatii, acea fluctuatie a cursului euro-leu, in aceste zile lucrurile au revenit la normal. Precizez inca o data: nu este meritul meu, tocmai pentru a le bate obrazul celor care spuneau ca din cauza mea creste euro. Acum eu ar trebui sa spun ca datorita mie a scazut euro, ceea ce nu e adevarat. Nici nu a crescut din cauza mea, nici nu scade acum datorita mie", a afirmat Victor Ponta.

Prim-ministrul a mai aratat ca Ministerul de Finante si ministrul de resort, in colaborare cu guvernatorul Bancii Nationale, au luat toate masurile pentru ca Romania sa-si pastreze consolidarea fiscala.

"(...) Suntem una dintre putinele tari europene care si in aceasta perioada de schimbari de guvern, de tulburari politice, avem o capacitate fiscala si financiara stabila si predictibila, ceea ce e foarte important, pentru ca asta inseamna ca putem, in perioada urmatoare, sa ne tinem de cuvant si sa dam, in continuare, inapoi pensiile, dupa cum stiti, taiate ilegal anul trecut, putem sa dam inapoi salariile care au fost taiate in 2010 si putem sa incercam sa dam inapoi alte lucruri pe care guvernele anterioare le-au luat de la romani", a conchis Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta criza economica Romania, #Ponta crestere economica Romania, #Ponta crestere leu , #premier