Ponta s-a intalnit cu Gitenstein inaintea intalnirii cu ambasadorii statelor din UE (Video)

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 15:48
2374 citiri
Ponta s-a intalnit cu Gitenstein inaintea intalnirii cu ambasadorii statelor din UE (Video)
Foto: Realitatea Tv

Prim-ministrul Victor Ponta s-a intalnit, marti dimineata, cu ambasadorul SUA la Bucuresti Mark Gitenstein. Cei doi au discutat inainte de intalnirea premierului cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene.

Dupa ce a vorbit cu Mark Gitenstein, Victor Ponta a participat la pranzul oferit de ambasadorul Republicii Cipru in onoarea ambasadorilor tarilor din Uniunea Europeana acreditati la Bucuresti, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentantilor ambasadei SUA, Mark Gitenstein se intalneste in mod regulat cu liderii politic din Romania, pentru a discuta "probleme de interes comun".

"Am discutat cu ambasadorii statelor din Uniunea Europeana ce se mai intampla in Romania. Stiti de la inalnirile cu foarte multe intrebari si foarte multe nelamuriri, din vara. Am discutat despre relatiile dintre Romania si SUA, care trebuie sa fie foarte bune in continuare. Eu ma vad in mod regulat cu ambasadorii partenerilor nostri la Bucuresti, pentru ca e bine sa ne informam reciproc", a afirmat Victor Ponta.

In lunile iulie si august, premierul a mai avut doua intalniri cu Gitenstein, in contextul referendumului de demitere a presedintelui Traian Basescu.

Despre summit-ul Consiliului European, din 22-23 noiembrie

Vorbind despre reprezentarea Romaniei la summit-ul Consiliului European, de la sfarsitul lunii noiembrie, prim-ministrul a subliniat ca, daca presedintele Traian Basescu ii va da mandatul de reprezentare a Romaniei, atunci va fi prezent la acest summit.

"E clar ca Romania nu trebuie sa ramana pe dinafara evolutiilor si schimbarilor. Si eu cred ca trebuie mai multa Europa, dar la modul onest, nu la modul ipocrit. Nu poti sa particip la ceva la care nu ai ceva de spus", a spus Victor Ponta.

Pe 22 si 23 noiembrie, va avea loc un summit extraordinar al liderilor europeni, convocat de presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, avand ca obiectiv ajungerea la un acord asupra viitorului cadru financiar multianual 2014-2020. In acest sens, prim-ministrul a spus ca, presedintele Traian Basescu "va fi probabil la pensie in 2014", dar si ca el, in calitate de premier, este responsabil in fata romanilor, "cel putin pana in 2016".

"Nu ne-am confruntat, in ultimii ani, cu probleme serioase in ceea ce priveste bancile - este meritul guvernatorului Isarescu. In ultimii ani, nu s-a mai intervenit in ceea ce inseamna sistemul bancar. (...) Orice proces de integrare europeana trebuie sa vada Romania inauntru, nu in afara", a precizat premierul.

"PDL sa o roage pe doamna Merkel sa ne primeasca in Schengen"

Referindu-se la aderarea Romaniei la spatiul Schengen, prim-ministrul a marturisit ca s-a asigurat ca niciun prim-ministru social-democrat sau socialist din Uniunea Europeana "nu se opune intrarii Romaniei in Schengen" si ca se asteapta ca PDL, "care are relatii excelente cu membrii PEP, sa ii convinga pe membrii sai sa sustina Romania in Schengen".

"Daca PDL, in loc sa ne tot injure la Berlin, ar ruga-o pe doamna Merkel sa ne primeasca in Schengen, cred ca ar avea mai mult de castigat in tara. Asa, cand ii vede lumea cat sunt de rai si razbunatori, mai degraba pierd voturi", a mai afirmat presedintele PSD.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Victor Ponta intalnire Mark Gitenstein, #Ponta intalnire ambasador SUA, #Ponta intalnire ambasadori UE, #Victor Ponta summit Consiliu European, #Victor Ponta Romania aderare Schengen , #premier