Ponta s-a intors din concediu: Ce spune despre demisia de la Guvern si dosarul de la DNA (Video)

Autor: Ana Ilie
Luni, 10 August 2015, ora 20:28
4802 citiri
Ponta s-a intors din concediu: Ce spune despre demisia de la Guvern si dosarul de la DNA (Video)
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Victor Ponta, intors luni din vacanta, a reafirmat hotararea de a nu demisiona din fruntea Guvernului din cauza problemelor legale.

Singura exceptie, a spus Ponta, este daca pierde sustinerea partidului si colegilor de guvernare.

Intrebat la Romania Tv daca demizioneaza, Ponta a raspuns sec: "Nu. Mai e putin pana in noiembrie 2016".

"Am avut o discutie foarte clara in PSD si cu partenerii mei inainte sa plec in concediu, lucrurile au fost foarte clare, si in cazul meu nu e doar o decizie personala, functia pe care o ocup nu am mostenit-o in familie sau pe persoana fizica, ci pentru ca vreo cinci milioane de oameni au votat cu USL si majoritatea parlamentara si minoritatile m-au sprijinit", a subliniat Ponta.

Ulterior, intrebat daca mai are sprijin de la partenerii de guvernare, Ponta a precizat: "N-am cum sa raman daca nu mai sunt sustinut de coalitia de guvernare

functia de prim ministru, neavand un mandat fix, este cea mai atacata si mai dorita pentru ca e functia din care poti sa faci cel mai mult pentru oameni. Eu am un mandat si pana acum am facut cam tot ce am promis. De deciziile mele si ale guvernului depind 20 de milioane de oameni".

In ceea ce priveste demisia din PSD, Ponta a admis ca, "strict sentimental", a tinut mai mult la functia de presedinte al partidului decat la cea de premier. "Am explicat atunci foarte clar, m-au inteles toti colegii mei, cred ca au inteles si toti cei care ma sustin si lucrurile merg mai departe. Nu am renuntat usor dar cinci ani si jumatate sunt multi. Nu vreau sa compar la care tin mai mult, am tinut mai mult la presedintia PSD, daca vreti strict sentimental".

Ponta nu a dorit sa comenteze cat va conta in o decizie cand se va gandi la o eventuala demisie din cauza problemelor cu justitia: "Am lamurit, nu incurcam cele doua planuri. Suspendare? Conform Constitutiei, nu".

"Eu am vazut de la inceputul anului 2015 liderii politici ai PNL spunand de fiecare data ca DNA o sa-l dea jos pe Ponta (...) Dat fiind vorba de mine, nu pot sa fiu analist politic, o sa ma duc in fata judecatorului, am depus toate documentele, multumesc ca mi s-a aprobat expertiza, putea sa nu mi se aprobe... Acum s-au depus de toata lumea documentele, care spun ca Ponta ca avocat a primit 180.000 de lei din care 27.000 TVA, 32.000 impozit pe profit, s-au inregistrat, s-au platit in totalitate, deci exact cat trebuia sa platim. Eu nu sunt astia care ma critica pe mine, care nu platesc taxe".

In ceea ce priveste faptul ca Liviu Dragnea i-a preluat fosta functie in PSD, Ponta si-a exprimat opinia ca acesta este cel mai potrivit pentru a conduce partidul pana la urmatoarea runda de alegeri.

Citește și:
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că, având în vedere că toate etapele care presupuneau implicarea autorităţilor europene în realizarea spitalelor regionale din...
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...