Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Ponta: Sa luam masuri concrete in problema rromilor

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 13:34
2456 citiri
Ponta: Sa luam masuri concrete in problema rromilor

Prim-ministrul Victor Ponta le-a cerut colegilor din Guvern sa se preocupe mai mult de problema rromilor si sa ia masuri concrete in acest sens.

"Azi avem o intalnire pe problema rromilor cu prietenii si partenerii nostri, ministrii francezi din domeniu. Vreau sa avem o abordare cu totul si cu totul diferita decat am avut pana acum", i-a anuntat premierul pe ministri, miercuri, la inceputul sedintei de guvern, informeaza Evenimentul Zilei.

Acesta a facaut un apel la ministrii cabinetului sau.

"Impreuna cu consilierul meu special, domnul Draghici, cu toti ceilalti implicati, vreau nu doar din vorbe sa spunem ca ne preocupa aceasta problema, ci sa luam masuri concrete.

Eu vad vizita aceasta ca un gest de parteneriat si prietenie intre doua guverne si doua tari care au foarte multe lucruri in comun si vreau ca asta seara, dincolo de acordul pe care il semnam, sa fim mult mai pragmatici si mai seriosi decat au fost cei de dinainte", a spus premierul.

Totodata, Victor Ponta a mentionat ca nu vrea sa ii auda pe reprezentantii PDL ca problema rromilor era deja rezolvata din timpul guvernarii democrat-liberale, dar ca "a venit USL si a stricat-o".

Ministri francezi vin la Bucuresti sa discute problema rromilor - sunt asteptati cu proteste

Ministrul de Interne al Frantei, Manuel Valls, si ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve, vor efectua miercuri si joi o vizita in Romania, pentru a discuta cu autoritatile de la Bucuresti pe tema incluziunii sociale a cetatenilor romani apartinand minoritatii rrome.

Oficialii francezi se vor intalni cu presedintele Traian Basescu, cu premierul Victor Ponta, dar si cu ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, si ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

De asemenea, premierul Victor Ponta si ministrii francezi vor sustine o conferinta de presa comuna la Palatul Victoria.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Ponta problema rromi, #Ponta declartii rromi, #Romania problema rromi, #ministri francezi Romania rromi , #premier