Ponta: Salariile mari nu vor creste in 2014, avem restante catre medici si profesori

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 21:04
4651 citiri
Ponta: Salariile mari nu vor creste in 2014, avem restante catre medici si profesori

Prim-ministrul Victor Ponta a precizat ca veniturile celor cu salarii mari nu vor creste in anul 2014, insa pentru mariri sunt vizate categorii profesionale cu venituri mici, precum medicii si profesorii.

"Nu gafaie economia si nici nu duduie. Am reusit nu numai sa dam inapoi salariile si pensiile, dar sa le si platim", a spus Victor Ponta, miercuri seara, invitat la Romania Tv. Acesta a precizat si ca, in anul 2014, pensiile vor fi indexate cu rata inflatiei,

Premierul a mentionat ca se asteapta avantajele noului acord al Romaniei cu FMI, adaugand ca are doua pariuri importante: fondurile europene si agricultura.

In ce priveste salariile, prim-ministrul a tinut sa sublinieze ca cele mari nu vor creste deloc in anul 2014.

"Ne vom uita in special spre salariile mici si apoi spre anumite categorii, pentru ca avem niste restante la rezidenti, la profesorii incepatori, adica cei care au salarii inacceptabil de mici. (...) Ce avem acea mica osanza de impartit, o dam la cei mai mici, la cei mai slabi si la cei mai amarati", a precizat seful Executivului.

Ponta: Nici un salariu de 5.000 de euro nu este suficient pentru un medic sau un profesor

Victor Ponta a afirmat ca medicii ar trebui sa nu mai fie considerati bugetari, pentru ca ei sunt platiti de spitale. Totodata, intrebat care ar fi un salariu corect pentru un doctor sau un profesor, premierul a spus ca si 5.000 de euro reprezinta un venit mic pentru acestia.

"Nici salariul din Germania nu e suficient, daca imi salveaza viata sau imi creste copilul, il invata, nici 5.000 de euro nu este suficient. (...) Cand crestem anul viitor salariile, vom creste in acele zone unde discrepanta este prea mare", a explicat prim-ministrul.

Acesta a mentionat ca vrea si marirea salariilor la privat, pentru cresterea incasarilor la CAS, insa in acest caz patronii se vor plange ca trebuie sa inchida firmele sau sa agajeze la negru. Cresterea salariala la care a facut referire prim-ministrul a fost de pana la 1.000 de lei pentru salariul minim.

Totodata, prim-ministrul a spus ca inflatia prognozata va fi de 2 la suta, la sfarsitul anului, cu mult sub cifra prevazuta de Guvern, de 3,85 la suta.

In ce priveste felul in care se inteleg guvernantii, premierul a afirmat ca Guvernul USL functioneaza foarte bine: "Nu am niciun fel de sincopa cu vreunul dintre ministri. Viitorul USL depide de performata Guvernului. Restul e cancan. Daca merge Guvernul, castigam toti, daca merge prost o sa dam vina unii pe altii".

Despre noul Cod Rutier: Permis suspendat daca nu se plateste amenda in 30 de zile, dar si pentru contraventii

Referitor la discutiile privin adoptarea noului Cod Rutier, prim-ministrul a explicat ca vrea trei lucruri.

Adoptarea noului Cod Rutier, amanata - surse

"Vrea ca cei care comit accidente grave cu victime sa nu mai conduca de astazi. Daca te achita, iti plateste statul despagubiri. Doi: cel care are 100 de amenzi si nu plateste niciuna. Ne-am batut capul cum sa se suspende permisul daca n-a platit amenda in 30 de zile. Al treilea lucru: daca a baut, daca vorbim de contraventii, iti suspend de acum permisul si cu asta basta. Daca castigi, iti da statul despagubiri", a explicat Victor Ponta.

Acesta a mai afirmat ca in Romania exista legi, dar nu se aplica, manifestandu-si nemultumirea ca "smecherii raman in continuare cu permisul".

"Cred ca mai important decat dreptul de conduce este dreptul la viata", a constatat premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Robert Sighiartău candidează pentru președinția CJ Bistriţa-Năsăud: ”Adversarul meu este PSD în această campanie”
Robert Sighiartău candidează pentru președinția CJ Bistriţa-Năsăud: ”Adversarul meu este PSD în această campanie”
Deputatul Robert Sighiartău, vicepreşedinte PNL, anunţă că a luat decizia de a candida pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, el precizând că poziţia sa este că a...
Cătălin Drulă, despre "racolarea cu amenințări" a primarilor USR de către PSD: "Ciolacu se comportă ca un golan politic"
Cătălin Drulă, despre "racolarea cu amenințări" a primarilor USR de către PSD: "Ciolacu se comportă ca un golan politic"
Președintele USR Cătălin Drulă l-a acuzat pe premierul PSD Marcel Ciolacu că racolează primari USR, sub amenințarea controalelor venite de la instituțiile statului. Acesta îl acuză pe...
#Victor Ponta crestere salarii, #Ponta salarii medici, #Ponta salarii profesori, #Ponta indexare pensii, #Ponta cod Rutier, #Victor Ponta suspendare permis, #cod Rutier suspendare permis , #premier